Gokt Pininfarina op een toekomst met het Chinese BAIC?

Vincent Bolloré bouwde samen met Pininfarina de elektrische concept op de foto. De Franse investeerder laat vandaag weten geïnteresseerd te zijn in een aandeel van 30% in de noodlijdende Italiaanse firma. Maar er komt maar bar weinig respons vanuit de familie die al 80 jaar auto’s ontwerpt. Volgens het financiële dagblad Milano Finanza heeft deze stilte mogelijk alles te maken met de interesse vanuit China. Bolloré is een goede partner van Pininfarina en had het voornemen mondiaal elektrische auto’s te gaan bouwen samen met de legendarische Italiaanse carrosserie-ontwerper. Maar sinds de dood van Andrea Pininfarina lijkt het designhuis uit Turijn alleen nog maar in een negatieve stroomversnelling terecht te komen. Alleen het 80 jarige jubileum vormde afgelopen jaar een lichtpuntje.

Als Pininfarina momenteel niet geschorst was geweest van de beurs, zou het aandeel met maar liefst +13,04% gestegen zijn met dit bericht van Bolloré. De realiteit is echter heel anders. Voor de poorten van het bedrijf in Turijn, stonden afgelopen najaar werknemers te demonstreren vanwege hun grote bezorgdheid over de toekomst. In diezelfde periode leek er dus nog wel een lichtpuntje te ontstaan toen Bolloré en Pininfarina na een bezoek aan de bank, de aankondiging deden om samen een elektrisch productiemodel van de Bluecar te gaan bouwen. Maar sindsdien wijst niets op goede hoop voor de firma… Tenzij er goed nieuws komt uit China.


2 gedachten over “Gokt Pininfarina op een toekomst met het Chinese BAIC?

 • 12 januari 2011 om 16:04
  Permalink

  Ik kan er niet van over hoe snel het bergaf is gegaan met pininfarina. Het kan toch niet zijn dat er weer een historische naam ten onder gaat…

  En als het overgenomen wordt door de chinezen, gaan de toekomstige ferrari’s nog steeds door pininfarina ontworpen worden?

  Beantwoorden
 • 12 januari 2011 om 16:09
  Permalink

  Volgens mij doet Ferrari dat al lang zelf maar is er een soort overeenkomst voor de PF badge.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.