Hardcore Alfisti gepakt tijdens rooftocht naar relieken in Arese

alfisti2

Je bent Alfista of je bent het niet, moeten de vier Duitse en twee Oostenrijkse merkliefhebbers van tussen de 40 en 45 jaar (!) hebben gedacht toen ze over het voormalige fabrieksterrein op zoek gingen naar alles wat met hun dierbare Alfa Romeo te maken heeft. Woensdagmiddag besloten de zes, zolang de fabriek nog niet geheel gesloopt is, een ultieme poging tot schattenjacht te doen. Vooral indicatieborden waren het doelwit, want welke fanaat van ‘Il Biscione’ wil die niet op z’n kamer hebben hangen als herinnering aan dat Mekka voor Alfisten, Arese.

alfisti3

Helaas had de altijd alerte patrouille van de Carabinieri van Arese, de mannen snel in de gaten. Maar de Alfisti zaten zo vol Alfa-adrenaline dat ze kozen voor een vluchtpoging over het dak van de door hun zo geliefde fabriek. Drie werden direct gesnapt, maar voor de andere helft begon een spannende tocht over het dak. Daar kwam uiteindelijk ook een eind aan uiteraard. De in beslag genomen buit bestond uit borden met logo en indicatieborden uit de assemblagehal met bijvoorbeeld de tekst “Sgancio generale” of “Sale prova motori”. Of de heren heren uiteindelijk toch iets mee naar huis mogen nemen, blijft geheim. Het levert in ieder geval ongetwijfeld de eeuwige roem op bij de lokale Alfa-club, waar het verhaal bij een goed pot bier nog vaak aan zal worden gehaald. Uiteraard werden deze helden afgevoerd in een… Alfa Romeo. Het toont maar weer eens aan dat de liefde voor Alfa Romeo een waar virus is dat in je bloed gaat zitten.

6 gedachten over “Hardcore Alfisti gepakt tijdens rooftocht naar relieken in Arese

 • 21 juni 2013 om 11:18
  Permalink

  Wat een mooi verhaal! Een baan bij de Carabinieri lijkt me trouwens ook zo gek nog niet 😉

  Beantwoorden
 • 21 juni 2013 om 22:11
  Permalink

  Urbexen in zo’n pand; mooier gaat het niet worden!
  Enneu met de Carabinieri ouwehoer je NIET mee, kan ik uit ervaring zeggen…

  Beantwoorden
 • 22 juni 2013 om 07:23
  Permalink

  Daar praat je niet mee, in Italië wordt je gewoon opgepakt. Praten doen we achteraf wel. Ik kan genoeg verhalen vertellen uit eigen ervaring.dus als je wat hebt uitgevreten dan ben je de klos. 😥

  Beantwoorden
 • 24 juni 2013 om 17:17
  Permalink

  Mooi verhaal. Ik hou me aanbevolen voor een tweede actie. Zo, n auto dwingt al meer respect af dan die lullige Volkswagentjes in Nederland, tel daarbij de mega representativiteit van de Carabinieri op, en de eerst winst is binnen bij de Ned.politie.

  Beantwoorden
 • 29 juni 2013 om 15:09
  Permalink

  Helden zijn het! Jammer dat de Italianen niet beseffen wat ze aan het verkwanselen zijn…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.