“Laten we a.u.b. realistisch blijven”

Marchionne

Marchionne eist een realistische houding van de regering.

In de debatten die momenteel gaande zijn tussen de eerste man van FGA en de administratie van Berlusconi, wil Marchionne één ding (voor de zoveelste keer) opnieuw duidelijk stellen; “Het is niet realistisch om te denken dat alle fabrieken in Italië onverminderd auto’s zullen blijven produceren.” Hij maakt deze opmerking nu de gemoederen rond Termini Imerese opnieuw hoog oplopen. De assemblage van auto’s zal daar hoe dan ook ten einde komen. 

“We werken volop samen met regering en bonden, maar laten we wel ons verstand blijven gebruiken. We zoeken naar een werkbare oplossing en niet zomaar een oplossing. De realiteit van vandaag is een heel andere dan die van vroeger. We bouwen momenteel in zes fabrieken door heel Italië net zoveel auto’s, als we in Brazilië in één fabriek bouwen. Daar zit geen enkele industriële logica in.”

Hiermee sluit Marchionne aan op de ‘scheefgroei’ (als erfgoed van het Fiat van vroeger) waar we eerder deze week al een bericht over maakten tijdens een vooruitblik op het Europese plan van FGA. Marchionne wilde tot slot vooral de bal in het kamp van de regering leggen door het op verantwoordelijkheidsgevoel te gooien; “Wij bouwen auto’s, vrachtwagens, tractoren en motoren… Een zo goed mogelijke politiek plan voor ontwikkeling van dit land, ligt in handen van de politiek en niet in die van ons.” 

Een steekhoudend argument vinden wij.

4 gedachten over ““Laten we a.u.b. realistisch blijven”

 • 21 november 2009 om 11:51
  Permalink

  Ik volg langere tijd het nieuws (nog vanaf alfablog) over Fiat en co 🙂

  Kom ik gisteren bij een tentamen aan, krijgen we een tekst onder onze neus getiteld “Fiat’s extreme makeover” uit de Harvard Business Review. Altijd leuk als je dan al een flinke achtergrondkennis hebt over een bepaald onderwerp (mede dankzij alfablog/auto edizione! ;)).

  Beantwoorden
 • 23 november 2009 om 07:17
  Permalink

  Ook Fiat heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid in Italie. Er zit heel wat overheidssgeun in dat bedrijf. Dus Marchionne, neem je verantwoordelijkheid als grootse particuliere Italiaanse werkgever en hou je Siciliaanse plant met een investeringsniveau zoals je dat in Polen doet open!
  En oh ja, ik koop Fiat/Alfa ook omdat het Italiaans is, ook dat is een brok emotie die (sommige) kopers hebben…

  Beantwoorden
 • 24 november 2009 om 11:08
  Permalink

  Ha Andrej! Met dat soort verhalen maak je ons echt blij! 😀

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.