Honderden werknemers Mirafiori aan de slag bij Maserati

agnelli plant

Zoals wel vaker verteld, zijn de Maserati Quattroporte en Ghibli momenteel niet aan te slepen vanuit Turijn. Daarom heeft FCA bekendgemaakt dat er circa 350 extra werknemers naar Grugliasco over zullen komen vanuit Mirafiori. Deze laatste zeer grote fabriek zal binnenkort nieuw leven in worden geblazen, maar heeft voorlopig ook nog voldoende mensen thuis zitten die graag aan de slag willen.

Het personeel dat naar de Avvocato Giovanni Agnelli Plant zal komen is afkomstig van de carrosserieafdeling in Mirafori. Na de zomervakantie moet iedereen zijn geïnstalleerd en zal de productie evenals nu het geval is dag en nacht doorgaan, gedurende 6 dagen in de week. De zomervakantie zal tevens met een week ingekort worden (2 in plaats van 3). Behalve de sterke vraag naar de Ghibli, is ook de grote Quattroporte meer in trek dan ooit het geval is geweest met zijn voorgangers. Van dit topmodel zit men nu op een koers van 34.000 stuks voor 2014. Vakbonden melden verheugd dat de werknemers ook het juiste salaris zullen krijgen voor hun getoonde inzet. Een verademing voor sommigen die al 4 jaar thuis hebben gezeten en het met veel minder moesten doen. De Maserati-productie heeft reeds 2600 mensen weer aan werk geholpen (circa 1500 uit Mirafiori, de rest is voormalig Bertone-personeel).

agnelli plant2

De vooruitzichten voor  voorlopige achterblijvers (circa 4000) zijn bovendien ook goed, aangezien er voor een nog in Mirafiori zelf op te starten productie wordt gesproken van drie modellen. Te beginnen met de SUV van Maserati. Bonden zijn intussen landelijk in gesprek met Fiat over een nieuw contract voor alle 86.000 werknemers binnen de groep. Grugliasco kan voor 2015 uitzien naar nieuwe salarisverhogingen in verband met het toepassen van het World Class Manufacturing principe (WCM). Daarover zal vanaf september dit jaar het nodige overleg volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.