Hybride Giulietta op komst dankzij Chrysler-techniek?

Volgens enkele bronnen zal er een hybride versie komen van de Giulietta.

Dit geldt ook voor alle andere modellen op basis van hetzelfde C-Evo/’Compact’ en ‘Compact Wide‘ platform. Natuurlijk hebben we het dan niet alleen over de Italiaanse merken in het brede middensegment die deze techniek zullen krijgen, maar ook over de Amerikaanse varianten van Chrysler, Jeep en Dodge. Aan Italiaanse zijde doen behalve Alfa Romeo, toekomstige Lancia en Fiat modellen uiteraard net zo hard mee als het om de introductie van deze elektrische techniek gaat binnen de nieuwe groep. Sinds Geneve weten we dat hybridetechniek voor exclusievere en krachtige auto’s uit de groep, in de toekomst vanuit Modena zal komen mede dankzij ervaringen in de F1.

We hebben het hier in de meeste gevallen over modellen na 2012, maar een eerste zou dus al eerder voor Alfa Romeo ten tonele kunnen verschijnen. Het kan redelijk vlot gaan, want naar alle waarschijnlijkheid is men weer druk in de weer met het voormalige ENVI project, waar Chrysler druk mee bezig was voordat het in financieel noodweer kwam. Het statement in de vorm van de 500 BEV in Detroit begin dit jaar, was daarom ook niet voor niets. Er zitten voldoende elektrische hengeltjes in het water binnen de FGA-Chrysler groep, die vroeg of laat iets concreets opleveren waar veel succes mee geboekt kan worden. FPT voorman Alfredo Altavilla liet al eens ontvallen dat de toevoegingen vanuit Italië, de Amerikaanse techniek juist sneller verder doet ontwikkelen. Stap één zullen dus Hybride voertuigen zijn en later zelfs een geheel elektrische bedrijfs en/of stadswagen, al is het volgens Marchionne voor dat laatste nog veel te vroeg. Volkswagen heeft inmiddels laten weten dat het marktleider wil worden in alles met 10 miljoen geproduceerde auto’s per jaar. Dus ook wat deze techniek betreft. FGA vaart technisch over de hele breedte vol overtuiging haar eigen koers en kan dus naar verwachting een goede concurrerende positie innemen tegenover bouwers als Toyota en VAG.    

6 gedachten over “Hybride Giulietta op komst dankzij Chrysler-techniek?

 • 16 maart 2010 om 08:22
  Permalink

  Moet ik mijn nick name dan veranderen in Tweety 6V ?
  Ik wordt een beetje moe van al dat hopeloze hybride gedoe….

  Beantwoorden
 • 16 maart 2010 om 09:14
  Permalink

  @TweetyV6 Hehe dan neem ik een 9V blok en rij ik je d’r uit!

  Anyways ik ben dr ook niet kapot van, liever compleet elektrisch dan maar met een brandstofcel.

  Beantwoorden
 • 16 maart 2010 om 12:00
  Permalink

  Volledig Electrisch met Tesla-achtige prestaties, en een mp3-speler met speakers onder de motorkap waar je het motorgeluid op kunt plaatsen. Zo van ‘vandaag heb ik zin in een amerikaanse V8’ of ‘doe nu maar een high-pitched Ferrari-geluidje 😉

  Beantwoorden
 • 17 maart 2010 om 20:33
  Permalink

  Sta er eigenlijk best positief tegenover… Veel mensen zien hybride’s als de auto’s van de toekomst. Misschien als imagoverbeteraar?

  Beantwoorden
 • 18 maart 2010 om 12:07
  Permalink

  Ik heb niets aan regeneratie of whatever. Ik rij 140 km door de noordelijk provincies per dag, dus goed dat er hybride is, maar voor mij is het alleen maar meezeulen van extra Kilo`s dus extra brandstof verbuik.

  Tammo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.