Imparato wil alleen Alfa’s introduceren als ze van topkwaliteit zijn

“Non si svendono le macchine!”

We missen Marchionne, die morgen exact 3 jaar geleden is overleden nog best vaak, al was het vanwege z’n heerlijke markante en controversiële houding. Marchionne hield bovendien van Alfa Romeo en koesterde het merk met de middelen die hij had. Gelukkig hebben we vandaag iemand bij het Milanese merk aan het roer, die in onze fantasie het prima had kunnen vinden met de grote man in donkere trui. Jean-Philppe Imparato is net als Marchionne heel direct en wars van protocollen. In een interview met La Gazzetta dello Sport riep hij iets wat we nog lang zullen onthouden, net als de diverse oneliners van Marchionne: “Auto’s moet je niet tegen elke prijs willen verpatsen!

Topkwaliteit en de klant is koning.

Hij doelt daarmee natuurlijk op het feit dat Alfa Romeo in de afgelopen jaren vaak water bij de wijn heeft moeten doen. Het merk is van oorsprong één van de meest prestigieuze ter wereld, maar er werd door de jaren heen te pas en te onpas aan de kwaliteit gemorreld om maar aan hogere aantallen te kunnen komen. Imparato zei in het interview letterlijk dat de aantallen voor hem van secundair belang zullen zijn. De kwaliteit is het eerste. Hij haalde hiermee aan wat hij de toeleveranciers op het hart drukte tijdens een gesprek over de Tonale in de fabriek van Pomigliano d’Arco. Imparato’s motto is: “De klant is voldaan dankzij een product dat volledige voldoening geeft.” Verder zei hij; “We zijn hierin bloedserieus. Je moet auto’s niet tegen elke prijs willen verpatsen. Je moet klanten niet slecht behandelen. Je moet geen occasions weggooien als oud vuil. Deze lijfspreuk overstijgt alles, ook het belang van het bedrijf. Het is sterker dan onszelf. De boodschap zal duidelijk zijn; Als we de kwaliteit niet kunnen waarborgen, lanceer ik geen auto’s. Punt uit. Vanwege deze boodschap heb ik de toeleveranciers persoonlijk gesproken in Pomigliano in plaats van ze via een Powerpoint in Turijn op de hoogte te stellen over gewenste aantallen.

Een gedachte over “Imparato wil alleen Alfa’s introduceren als ze van topkwaliteit zijn

  • 25 juli 2021 om 13:33
    Permalink

    Nou zo mag ik het horen, maar bij top kwaliteit hoort ook een prijskaartje, en zijn potentiële bmw of mercedes rijders bereid om dat prijskaartje te betalen? Want kwaliteit moet zich wel bewijzen, dus dat betekent geen knoppen die je aan kermisspeelgoed doen denken. Dus eerst kwaliteit bewijzen, daarna het prijskaartje er aan hangen, maar zijn ze daartoe in staat?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.