Italiaanse vakbonden vinden geen toenadering tot elkaar

De samenkomst van alle bonden van afgelopen maandag bleek meer voor de vorm.

Dat is eigenlijk helemaal niet onverwacht als je weet dat de meeste van deze organisaties al jaren niets van elkaar moeten hebben. Het enige wat de bonden wel als gemeenschappelijk standpunt naar buiten hebben kunnen brengen, is dat men het niet eens is met de laatste beslissing van Fiat, om zich officieel te distantiëren van het huidige contract door uit de Confindustria te stappen. Vervolgens was er dus slechts onenigheid over met welke standpunten men naar voren wil treden ter verdediging van de huidige afspraken. De Federmeccanica wil volgende week aan het management van Lingotto een onlangs ingestelde onderzoekscommissie voorstellen dat de maatregelen ‘objectief’ zal moeten beoordelen. Sommigen denken dat dit de ingang vormt voor een uiteindelijk akkoord, anderen zeggen dat het onacceptabel blijft als Mirafiori geen keuze heeft net als Pomigliano d’Arco. Het lijkt er dus vrij wel zeker op dat sommigen er uiteindelijk uit zullen komen met Marchionne en anderen niet.

De vraag is nu alleen wat de volgende maatregel van de autofabrikant zal zijn.

2 gedachten over “Italiaanse vakbonden vinden geen toenadering tot elkaar

 • 15 december 2010 om 10:57
  Permalink

  Volgende maatregel? Kappen met dat geneuzel en geplande productie naar een ander land verplaatsen. Al is het maar om een statement te maken. Ja dat doet pijn, maar blijkbaar is de plaat voor de kop van de bonden zo dik, dat er niets anders op zit.

  Beantwoorden
 • 15 december 2010 om 10:59
  Permalink

  Ik weet zeker dat er nog een groot wit konijn uit de hoge hoed komt van de kant van Confindustria en Fiat om de halsstarrige bonden definitief het zwijgen op te leggen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.