Lamborghini toont de Aventador LP 700-4 Roadster

Zoals reeds was aangekondigd, toont Lamborghini vandaag de eerste plaatjes van de open versie van de Aventador, oftewel de LP 700-4 Roadster. Het topmodel van de stier uit Sant’Agata Bolognese, is sinds de lancering vorig jaar een aardig succes met 1300 verkochte exemplaren wereldwijd. Daarom kon de topless variant uiteraard niet uitblijven. Om open te kunnen rijden moet je overigens wel eerste stoppen. Twee compacte carbon fiber onderdelen, die elk 6 kg wegen, kunnen na verwijdering in de compacte kofferruimte voorin worden geplaatst (thuis laten wegens gewichtsbesparing kan uiteraard ook). De bovenzijde is tot en met het deels opengewerkte gedeelte boven de 6.5 V12 met 700 pk hertekend en dus uniek voor dit model. Niet alleen optisch maar ook technisch, dankzij een achter de hoofdsteunen verwerkte rollerbar die automatisch tevoorschijn schiet zodra de auto dreigt op te stijgen.

Lamborghini kiest bij deze zeer geslaagde persfoto’s voor een excellente lak kleur, die kenners direct zullen herkennen van de oogverblindende Miura Roadster uit 1968. Het ontwerp dat Marcelo Gandini in opdracht van Bertone maakte, haalde nooit de productiefase bij gebrek aan de juiste techniek. Deze hedendaagse creatie zal meer succes hebben en het lichtblauw metallic, wordt op smaakvolle wijze gecombineerd met hoogglans zwart op de raamstijl en rond het windschermpje achter de stoelen. De blauwe lak heet ‘Azzurro Thetys’ en het bijpassende zandkleurig interieur krijgt de titel ‘Sabbia Nefertem’. Het geheel wordt afgemaakt door mooie 20 en 21 inch Dione velgen in lichtmetaal. Deze velgen zorgen dat de Aventador Roadster nog eens 10 kg lichter is en worden ook bestelbaar op de gesloten Aventador.

Technisch zien we op de Aventador Roadster een Start&Stop systeem en het ‘cylinder on demand’ principe, wat uit Ingolstadt afkomstig is en zorgt voor minder verbruik en uitstoot. Deze open Aventador heeft een top van 350 km per uur en sprint naar de 100 in 3 seconden. Het nieuwe model start rond de 300.000 euro exclusief de belasting dat er per land overheen komt.

[nggallery id=881]

3 gedachten over “Lamborghini toont de Aventador LP 700-4 Roadster

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.