Lancia en Fiat doen zeer goede zaken met Ypsilon en Freemont

Freemont Ypsilon

De nieuwe Lancia Ypsilon en Fiat Freemont zijn echte verkoopknallers. Hierdoor kan de autobouwer uit Turijn toch nog aan wat betere resultaten komen, ondanks een sterk teruglopende markt. Lancia heeft momenteel zelfs met groeicijfers te maken, die al meer dan 10 jaar niet meer waren voorgekomen. Het merk Fiat dat het zwaarst werd getroffen door de bezuinigende consument, stabiliseert zich zelfs enigszins wat ook te maken heeft met het verrassende succes van de nieuwe Freemont.

De kleine nieuwe Lancia is op dit moment niet aan te slepen en staat deze zomer op heel veel verlanglijstjes van mensen die een nieuwe auto overwegen. Inmiddels heeft de Ypsilon binnen amper 2 maanden al meer dan 20.000 nieuwe eigenaren gevonden. De Fiat Freemont scoort ver boven verwachting goed en noteert inmiddels 18.000 mensen die op hun aflevering wachten of er al in rond rijden.

De productielocaties in respectievelijk Tychy (Polen) en Toluca (Mexico) hebben inmiddels een nieuw productieschema gestart voor het geval de vraag veel hoger zou zijn dan verwacht. Iets waar met de huidige marktcondities waarschijnlijk zelfs de hoogste bazen bij Fiat niet echt vanuit gingen. Fiat spreekt zelf inmiddels van sterk verbeterende resultaten tegen de markttendens in. Dit alles terwijl de Europese marktintroductie van de nieuwe Fiat Panda, Lancia Thema en Lancia Voyager nog voor de deur staan. Een ander merk dat tegenwoordig binnen Fiat Group Automobiles valt en ook aangenaam verrast is Jeep. De verkoopcijfers van dit merk zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en vormen de beste cijfers sinds 2008.

Een gedachte over “Lancia en Fiat doen zeer goede zaken met Ypsilon en Freemont

 • 10 augustus 2011 om 18:21
  Permalink

  Tja de eerste schok van “oh jee het is crisis” is nu wel voorbij.
  De meeste mensen die de aankoop van een nieuwe auto een jaartje uitgesteld hebben hoeven niet langer te wachten en kopen NU hun nieuwe auto.
  En als je als merk ervoor zorgt dat je wat leuke nieuwe modelletjes in je collectie hebt zitten dan verkoop je nu geheid meer.
  Dus kom maar op met die Panda.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.