Lancia gaat voor muurloze wereld

Lancia Berlin

Het kan je inmiddels niet ontgaan zijn. Berlijn is deze weken voor het eerst in 20 jaar opnieuw het centrum van de wereld. Of het ook in verhouding staat tot de intensiteit, waarmee we twee wereldoorlogen herdenken die aan de muur vooraf gingen, kun je je afvragen, maar Brussel heeft natuurlijk meer baat bij het slechten van muren. Europa als continent van eenheid is momenteel belangrijker dan ooit. En omdat de ideologie op ons continent nog ver is te zoeken (Europa is in de praktijk niet meer dan een economisch concept geworden ondanks die twee wereldoorlogen), is de herdenking van de Duitse eenwording dit jaar een hele belangrijke.  

De herdenking van de Duitse eenwording wordt ook aangegrepen als symbool van ‘muren’ die elders in de wereld nog overeind staan. Lancia doet daar zoals gezegd aan mee als hoofdsponsor van de tiende ‘World Summit’ voor nobelprijzen voor de vrede, dat dit jaar niet voor niets in Berlijn gehouden zal worden. Is Lancia een merk dat door barrières heen gaat? Absoluut. Vincenzo Lancia was in zijn tijd uniek, door als relatief rijke grootindustrieel van automobielen, ook evenementen en voorzieningen te organiseren voor alle arbeiders uit de buurt en andere minderbedeelden. Iets wat dus heel ongewoon was en dwars door de kaders van een sterk hiërarchische samenleving heen ging aan het begin van de twintigste eeuw.

Lancia zal gastheer zijn van zeer grote namen die deze prijs reeds wonnen; Mikhail Gorbachev, Frederik Willem De Klerk, Lech Walesa, Muhammad Yunus, Mairead Corrigan Maguire, Betty Williams. Maar ook ander belangrijke gasten zoals EU voorzitter Josè Manuel Barroso, Annie Lennox en vele anderen. De aanwezigheid van Lancia is een hoogtepunt op het gebied van Lancia en wereldvrede. Lancia zorgt bij deze Summit onder andere voor een imposante entree. De immitatie van een deel van de Berlijnse muur en een beeldscherm met daarop Nelson Mandela die een boodschap van vrede uitdraagt. Mandela heeft speciaal voor dit evenement dit betoog voor de camera gehouden.

Lancia zal ook sponsor zijn van twee speciale webpagina’s die vanaf 10 december in de lucht zullen gaan. Onder de titel “Your face for freedom” zal op facebook en op YourFaceForFreedom.org, op de datum van de uitreiking van de nobelprijs voor de vrede, een pagina beschikbaar komen waarop je je pasfoto kunt achterlaten. Dit als geste dat je samen met vele anderen voorstander bent van deze boodschap.

[nggallery id=95]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.