Lancia live in Parijs

Nog een paar keer zal Lancia in een soort ‘puzzelstand’ verschijnen dit jaar om zo de fusie met Chrysler te benadrukken.

Het grote nieuws van Lancia in Parijs is dan ook vooral de boodschap van CEO Olivier François over wat het mooie merk uit Turijn allemaal te wachten staat. Vanaf 2011 krijgt het grote plan voor ‘La Nuova’ Lancia zoals François het zelf noemde ook echt vorm. De mogelijkheden lijken eindeloos en de grootste energie gaat naar het zo goed mogelijk installeren van een nieuw Europees Lancia dealernetwerk en servicepunten. Tegen 2014 moet Lancia een gamma hebben van maar liefst 8 verschillende modellen, exclusief de vele versies die daaruit voortvloeien. Een breed middensegment en een volwaardig hoger segment gaan onder andere bijdragen aan een zeer compleet Lancia. Een dergelijk aanbod hebben we eigenlijk sinds de jaren ’80 en ’90 niet meer gezien.

Op de stand zien we een opmerkelijk chique mini MPV met de Amerikaanse titel 5th Avenue. De Musa 5th Avenue is met dezelfde filosofie als de Ypsilon Elle tot stand gekomen en kent unieke details zoals de lederen bekleding en de prints en logo’s op de B stijl. Stijlvol is ook natuurlijk de Delta Hardblack die als filmster net terug is uit Venetië.

[nggallery id=471]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.