Home » Alfa Romeo

Langste Alfa-file ooit!

15 februari 2010 9:38 4 reacties

Het zal je maar gebeuren. Je rijdt niets vermoedend een rotonde op en af met je 159, sta je ineens tussen allerlei ‘soortgenoten’!

Het leven zou een stuk mooier zijn als dat in combinatie met wat Lancia’s, Fiat’s en een enkele Maserati ook spontaan zou kunnen gebeuren. Helaas lijdt de mensheid van nature aan een soort aangeboren vorm van depressiviteit en saaiheid, en is het dus jammer genoeg ‘puur natuur’ dat je dagelijks spontaan in een rij kan staan met Volkswagens, Audi’s, Seat’s en Skoda’s en andere slappe aftreksels van ‘vee aa gee’. Gelukkig hebben Britten gevoel voor humor én autorijgenot en had een Engelse Alfa dealer een lumineus idee. Dealerschap Allams bedacht daarom dat een hele lange rij rijdende Alfa’s weleens in het Guinness Book of Records kon komen te staan. Allams noem je in Groot Brittanië in één adem met Alfa Romeo en heeft een goede naam. Zelfs de lokale burgemeester werd in het zondagmiddag feestje van afgelopen 7 februari betrokken en mocht de start/finishvlag hanteren in de vorm van een groot Alfa logo.  

Maar liefst 312 Briste Alfa rijders kwamen in Surrey bijelkaar om over een traject van minimaal 3 kilometer een rijdende stoet te vormen. Dat Alfisten van hun merk houden bleek uit het feit dat sommigen meer dan 1000 km hadden gereden om hun steentje bij te kunnen dragen. Volgende week maakt het Guinness World Record genootschap bekend of het een record is of niet. In ieder geval heeft Engeland hiermee de erehaag voor 100 jaar Alfa Romeo reeds gevormd.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Sergio schrijft:

  Mooie poging maar het record blijft in Nederlandse handen. De SCARB had op het Spettacolo Sportivo van 2008 363 Alfa’s bij elkaar op het TT-circuit van Assen.
  Beetje chauvinisme mag toch wel heh? 🙂

  Wel knap dat de britten dit voor elkaar hebben gekregen op de openbare weg.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ik geloof dat dit ook om een record voor op de weg ging.

 • Sergio schrijft:

  OK, tja, zo kan je ook allerlei records neerzetten 🙂 Langste Alfa file op een snelweg, langste Alfa file op een bospad etcetc.. 🙂

 • Selespeed schrijft:

  Leuk record, maar zal niet lang blijven staan lijkt me zo. In juni is het de bedoeling dat ruim 10 keer zo veel Alfa’s achter elkaar gaan rijden in Milaan (vanwege het 100 jarig bestaan van Alfa)

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Volg ons

Advertenties