Langste Alfa-file ooit!

Het zal je maar gebeuren. Je rijdt niets vermoedend een rotonde op en af met je 159, sta je ineens tussen allerlei ‘soortgenoten’!

Het leven zou een stuk mooier zijn als dat in combinatie met wat Lancia’s, Fiat’s en een enkele Maserati ook spontaan zou kunnen gebeuren. Helaas lijdt de mensheid van nature aan een soort aangeboren vorm van depressiviteit en saaiheid, en is het dus jammer genoeg ‘puur natuur’ dat je dagelijks spontaan in een rij kan staan met Volkswagens, Audi’s, Seat’s en Skoda’s en andere slappe aftreksels van ‘vee aa gee’. Gelukkig hebben Britten gevoel voor humor én autorijgenot en had een Engelse Alfa dealer een lumineus idee. Dealerschap Allams bedacht daarom dat een hele lange rij rijdende Alfa’s weleens in het Guinness Book of Records kon komen te staan. Allams noem je in Groot Brittanië in één adem met Alfa Romeo en heeft een goede naam. Zelfs de lokale burgemeester werd in het zondagmiddag feestje van afgelopen 7 februari betrokken en mocht de start/finishvlag hanteren in de vorm van een groot Alfa logo.  

Maar liefst 312 Briste Alfa rijders kwamen in Surrey bijelkaar om over een traject van minimaal 3 kilometer een rijdende stoet te vormen. Dat Alfisten van hun merk houden bleek uit het feit dat sommigen meer dan 1000 km hadden gereden om hun steentje bij te kunnen dragen. Volgende week maakt het Guinness World Record genootschap bekend of het een record is of niet. In ieder geval heeft Engeland hiermee de erehaag voor 100 jaar Alfa Romeo reeds gevormd.

[nggallery id=197]

4 gedachten over “Langste Alfa-file ooit!

 • 15 februari 2010 om 12:01
  Permalink

  Mooie poging maar het record blijft in Nederlandse handen. De SCARB had op het Spettacolo Sportivo van 2008 363 Alfa’s bij elkaar op het TT-circuit van Assen.
  Beetje chauvinisme mag toch wel heh? 🙂

  Wel knap dat de britten dit voor elkaar hebben gekregen op de openbare weg.

  Beantwoorden
 • 15 februari 2010 om 19:45
  Permalink

  Ik geloof dat dit ook om een record voor op de weg ging.

  Beantwoorden
 • 16 februari 2010 om 08:20
  Permalink

  OK, tja, zo kan je ook allerlei records neerzetten 🙂 Langste Alfa file op een snelweg, langste Alfa file op een bospad etcetc.. 🙂

  Beantwoorden
 • 19 februari 2010 om 06:38
  Permalink

  Leuk record, maar zal niet lang blijven staan lijkt me zo. In juni is het de bedoeling dat ruim 10 keer zo veel Alfa’s achter elkaar gaan rijden in Milaan (vanwege het 100 jarig bestaan van Alfa)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.