Twee speciale Abarth rally’s dit jaar

Zoals eerder aangekondigd zal dit jaar de A500 R3T ook debuteren in twee Trofeo kampioenschappen met alleen maar van die mooi bommetjes.

Het asfalt zal dit voorjaar in de bergen van noord Italië weer volop afbrokkelen langs de randen van de binnenbocht, dankzij de Abarth 500 Rally Selenia en de Challenge Abarth – BFGoodrich. De gepimpte 500 in de categorie R3T is vanaf 1 maart bovendien te koop voor wie geld en Rally ambities heeft. Wie in Hellendoorn straks met dit stevige raspaardje wil starten kan voor 48.000 ex een spilinternieuwe bestellen bij Abarth Nederland. Alle aanpassingen maken van deze R3T een volwaardige en betrouwbare metgezel die dankzij hoge wendbaarheid en kracht een serieuze titelwinnaar kan zijn.   

Abarth is een naam met een geschiedenis van ‘Trofeo monomarca’ competities, oftewel een merkrace enkel met giftige schorpioenen op weg naar de finish. Het begon allemaal in 1977 met de A112 Abarth, toen de rally nog traditioneel raakvlak had met Lancia. Ook toen al vormde Abarth niet alleen op de weg maar ook in wedstrijdverband de eerste snellere rijervaring voor jonge sportieve bestuurders. 

Naast het programma voor jonge profs in de Selenia Challenge, is er nu ook het lichtere en goedkopere programma voor de minder ervaren rijder in de vorm van de BFGoodrich Challenge, waarvan de bandenspecialist uiteraard hoofdsponsor is. De deelname drempel is behoorlijk laag en kent weinig verplichtingen. Mocht je zodra de sneew weer gesmolten is richting Italië gaan voor een vakantie, nodig vrouw en kinderen dan uit voor een boswandeling in een van deze vaak hogergelegen gebieden. Sommige stadsrally’s kun je bekijken terwijl de rest van de familie museum of kledingzaak aandoet. De meeste vinden plaats in noord Italië, soms langs de kust, soms in de alpen. Langs de kant van de weg zie je dan de meest wilde en zeldzame diersoorten voorbij scheuren. Dit is het programma;

9 mei Rally di Schio, 16 mei Rally Città di Torino (stadsrally), 16 mei Rally Cellole, 6 juni Rally di Siracusa, 13 juni Rally Valli Ossolane (Val d’Ossola), 27 juni Rally Valli Imperiesi (Imperia), 27 juni Rally Val di Cecina, 4 juli Rally Benacus, 11 juli Rally di Cremona, 11 juli Rally Valle del Sosio, 18 juli Rally Città di Modena, 25 juli Rally Città di Lucca (stadsrally), 8 augustus Rally Tirreno (kust), 12 setember Rally Torriglia, 12 setember Rally dei Carpineti, 12 setember Rally Montalbo, 19 setember Rally Valtellina, 10 oktober Rally Valdiano.

De 500 Abarth is dit jaar natuurlijk ook weer volop op het circuit te vinden.

Een gedachte over “Twee speciale Abarth rally’s dit jaar

 • 18 februari 2010 om 00:01
  Permalink

  Als het goed is is dit een test case voor Abarth om in 2011 in het WRC mee te gaan doen met de Punto Evo 1.6 Turbo. De nieuwe regels die dan van kracht worden.

  Ciao

  Squadra misschien dat iemand hier meer van weet!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.