Marchionne: Alfa Romeo binnen 2 jaar terug in de VS!

Marchionne heeft poep aan andermans conclusies als het gaat om een merk als Alfa Romeo.

Om precies te zijn de conclusie van half autonieuws schrijvend medialand, want volgens hem gaat Alfa Romeo als alles naar wens gaat nog altijd de Amerikaanse markt op! Iedereen trok conclusies nadat Marchionne zei dat Alfa Romeo voor een groot deel moet ‘rationaliseren’. Iedereen dacht daardoor dat Alfa Romeo geen opvolger voor 159 of 166 meer zal krijgen. Iedereen kreeg het gevoel dat de beleidsmaker van FGA, Alfa Romeo eigenlijk al in een verdomhoekje had geschoven om het misschien zelfs uiteindelijk te verkopen…

Niets blijkt nu minder waar. Bij AutoEdizione wisten we zo langzamerhand niet meer wat we moesten hopen, want wat was er nou van de plannen voor de Amerikaanse markt overgebleven? En Marchionne zei deze zomer toch dat een grote Alfa daarbij een belangrijke rol zou gaan spelen? Wat we wel voorzichtig concludeerden, was dat Marchionne het merk serieus neemt, in tegenstelling tot velen. Waarom? Omdat hij niet accepteerde dat het merk verder zou modderen zoals het de afgelopen jaren het geval was. Bovendien kreeg Alfa Romeo bij wijze van eerste stap richting een toekomst de ‘hoge school’ toebedeeld die het verdient. Namelijk die van de sportievelingen onder één dak met Abarth en Maserati. Plus de energie die gestoken wordt in het project 940 met de Giulietta als eindresultaat liegt er niet om.  

Marchionne heeft dus nooit gezegd dat alles van tafel is geveegd, en daarom komt hij nu ook met uitspraak dat na de revitalisering van Chrysler de komende twee jaar, in combinatie met de uitbreiding van Fiat, Alfa Romeo als sportief merk ook op pad mag naar Noord Amerika. Binnen 24 maanden volgens de CEO. Met nog altijd het idee dat de productie in Canada zal gaan plaats vinden zoals afgelopen zomer reeds naar voren kwam. “Ik heb er veel vertrouwen in momenteel dat dat gaat lukken”, zei de eerste man. Hij voegde daaraan toe dat voor Chrysler, ondanks de nog steeds ingecalculeerde dalende verkopen, alles nog op schema loopt en zoals men hoopt.

Maar dan komt die opvolger van de 166 er gewoon ook natuurlijk, en zal Alfa Romeo samen met Maserati de noord Amerikaanse marktpositie verstevigen van de Italiaanse niche (+Ferrari). Inmiddels gaan er ook stemmen op dat inderdaad Maserati ook de productie naar de VS zal verplaatsen omdat dat de eerste markt is voor het Modenese merk met de drietand.

Deze laatste twee zinnen zijn natuurlijk stevig hypothetische aannames die dagelijks op het internet ontstaan.

4 gedachten over “Marchionne: Alfa Romeo binnen 2 jaar terug in de VS!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.