Home » Alfa Romeo , Overige

Concept van een Alfa Romeo vlaggenschip?

12 februari 2010 22:24 7 reacties

Naast het feit dat we straks in Geneve de nieuwe Giulietta definitief bewonderen, zegt men dat Pininfarina en Bertone het mooie merk ook in de bloemetjes willen zetten.

Het zou een prachtig gebaar zijn voor 100 jaar Milanese schoonheid op wielen. Echt blij word je pas echt als het ook nog eens reële indicaties zijn voor de toekomst. Bertone een coupé en Pininfarina een echte Spider… Maar een vierdeurs Alfa dan? Bij voorkeur eentje met de nodige grandeur en allure…wat komt daar ooit nog van terecht? Waar blijft die vaandeldrager voor het merk dat eigenlijk in ieder segment, en dus ook in het hoogste, het mooiste ter wereld hoort te presenteren? Als er iets is waar niemand meer in gelooft na alle recente commotie rond het merk -nu de rem erop moet voor onbepaalde tijd- dan is dát het wel…  

Toch willen we die onwaarschijnlijkheid even enigzins doorbreken door jullie te wijzen op deze teaser van het I-DE-A institute! Het designhuis uit Turijn zegt dat het om een concept voor een hybride gaat. Dat klinkt misschien wel als slappe hap, maar de info die volgt smaakt wel degelijk naar meer. Wat we zien is een vierdeurs sportieve limousine met een mooie lijn a la 8C of GranTurismo. Het zou dus ook een drietand kunnen zijn. De Quattroporte is immers bijna aan vervanging toe. Maar toch, wat I-DE-A er verder bij te melden heeft is dat het gaat om een zeer herkenbaar Italiaans ontwerp met een klinkende naam die over de hele wereld bekend is! Is Alfa Romeo niet bekender dan Maserati?

Hm… Die heupen lijken dus Maserati-achtig maar zouden een Alfa ook helemaal niet misstaan. En wat herkennen we nog net daar aan de achterzijde? Is dat een ovale of ronde achterlichtunit? Dat is wel heel erg Alfa! Bovendien wie is er nou jarig? En zouden er niet drie concepten met kruis en bloeddorstige slang in Zwitserland de show stelen i.p.v. twee? We kunnen niet wachten op de onthulling van dit concept, ook al weten we eigenlijk nog helemaal niets…

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

7 reacties »

 • Reginald schrijft:

  We worden de laatste tijd wel verwend zeg 😛

  Alfa Romeo, Maserati en Abarth zijn toch de sportieve merken? Nou ik vind het niet erg als ze wat van Maserati lenen. De motor van de 8C komt ook bij Maserati vandaan.

  Het ontwerp lijkt wel een beetje op de oude 8C (hoge wielkasten voor) en de nieuwe 8C (achterkant). Het ziet er veelbelovend uit.

  En ja, Alfa Romeo klinkt bekender in de wereld dan Maserati. Laat maar zien in Geneve.

 • Peter_S schrijft:

  Ging het derde Alfa-concept voor Geneve niet van Giugiaro komen?
  Los daarvan is dit een uiterst mooi ontwerp, voor welk merk het ook moge zijn!
  🙂

 • 013 schrijft:

  Als ze bij alfa nu is de klote hadden om zoon design als dit gaan produceren.
  en dan misschien als concurrentie van een audi a5.

  Dan wil er toch niemand meer in een a5 rijden als je voor datzelfde geld in een auto als dit kunt rijden…

 • Hans75 schrijft:

  Alfa heeft trouwens die klote wel vaker getoond…
  Proto’s zijn wel vaker in productie gekomen.. denk aan de Montreal, de Brera, en eigenlijk de SZ en 8c ook…

 • Big Alfa Lover schrijft:

  @013: Een A5? Nee niet altijd onder de duitse vlaggenschepen blijven! Dat het maar een regelrechte concurrent voor de A8 CLS en A7 wordt! 😀

  In ieder geval worden we inderdaad goed verwend de laatste tijd 😉 En geen seconde te laat want begon de hoop op een nieuw vlaggenschip al te verliezen…..

 • Lancia4Ever schrijft:

  eh… dit is een idee die wij opperen he omdat het best zou kunnen en Alfa 100 jaar bestaat…
  Het gerucht ging namelijk idd dat Giugiaro de sedan zou concept zou doen op basis van een Giulietta. Maar dit is duidelijk iets veel groters dus..

 • OttoCi schrijft:

  Dit zijn naa rmijn bescheiden mening heel duidelijk Alfa lijnen. Bovendien zou IDEA nooit een Maserati concept in het rood presenteren zou ik denken.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Volg ons

Advertenties