LIVE: De presentatie van de Ferrari F150

Op dit moment volgen we via Ferrari.com de presentatie van de nieuwe F1 bolide van Ferrari voor het komende seizoen. In aanwezigheid van alle denkbare belangrijke personen (Di Montezemolo, Elkann, Marchionne) nemen onder andere teambaas Domenicali en de coureurs Alonso en Massa ook zelf het woord. De symboliek van Italiaanse eenheid zit vooral in de naam, verder is het Ferrari kennende weer een zeer serieus technisch hoogstandje.

Met verhullende volzinnen wordt er aangegeven wat nieuw is en heeft men het vooral over de terugkeer van het KERS systeem. Verder gaat het vaak over wat NIET meer mag vanwege een uitgebreide zoveelste nieuwe regelgeving met de groeten van de FIA; Bijvoorbeeld de achterspoiler die nu niet meer regelbaar is. Het komt er op neer dat de F150 vooral is aangepast aan de achterzijde. Naast het vluchtige technische commentaar hebben mensen als Luca Cordero Di Montezemolo het ook over het verloren seizoen en de hang naar een revanche. Di Montezemolo zegt dat de ingrediënten juist zijn en dat er een lang en moeilijk seizoen voor de boeg ligt.

De CEO haalt ook de presentatie van de FF aan over een paar weken in Genève, die volgens hem symbool staat voor het Ferrari dat nooit stilstaat op het gebied van nieuwe techniek. Het KERS systeem op de F150 vormt de blauwdruk voor wat komen zal op auto’s voor op de weg.

Wat de Italiaanse eenheid betreft, zegt Di Montezemolo dat hoewel Italië bekend staat om de interne vechtlust, het vooral ook altijd uit zal blinken op het gebied van eenheid naar buiten toe wat betreft inventiviteit en sportiviteit.

Een woord van dank richting Marchionne; Di Montezemolo is enthousiast over de wijze waarop Fiat zich transformeert. Vervolgens maakte Di Montezemolo nog een grap over een Jeep op de parkeerplaats buiten en dat er nu ook een Ferrari 4×4 te koop is. De directeur van Maranello haalt ook de commerciële successen aan van Ferrari in China en in het Midden Oosten, waar zelfs een themapark verrezen is (Ferrari World).

John Elkann gunt in een laatste woord Ferrari ook de vele overwinningen. John Elkann is voor het eerst als telg uit de Agnelli familie en als president van Fiat bij de presentatie van een nieuwe Ferrari F1 aanwezig, net zoals zijn opa dat ook altijd deed.

Een gedachte over “LIVE: De presentatie van de Ferrari F150

 • 28 januari 2011 om 20:31
  Permalink

  Ik be geen kenner maar ik had toch wel iets revolutionairs verwacht qua aerodynamica.
  Je zag vorig jaar gelijk al dat de redbull van de gebaande paden af was geweken.
  De motor van de redbull was zelfs zwakker!
  Heb grote angst voor dit jaar terwijl ik vorig jaar als ferrari fan het helemaal zag zitten.

  Forza!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.