Marchionne; Chrysler volgend jaar uit de rode cijfers

Sergio Marchionne doet het goed in de VS en dus blijft hij maar belangstellende hoge politici ontvangen in zijn fabrieken voor een praatje en een speech.

Na Barack Obama nu ook vicepresident Joe Biden in de fabriek van Toledo. Marchionne sprak de veelzeggende en geruststellende woorden; “We lopen voor op schema.” Dit jaar zullen er echter nog geen zwarte getallen te noteren zijn als het gaat om de financiële prognose voor Chrysler. Volgend jaar zal dat wel het geval zijn liet de CEO geheel tegen de verwachtingen van sommige analisten weten. In het laatste kwartaal werd een rood cijfer genoteerd van 172 miljoen, wat gelijk is aan een groei van 8,2% in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar. Maar volgens sommigen kan het derde kwartaal nog positiever uitpakken voor Chrysler dan Marchionne nu doet voorkomen. Over een eventuele beursgang op Wallstreet wordt nog niet gesproken. De nieuwe 300C moet eind dit jaar een grote impuls geven voor het laatste kwartaal.

Het merk Fiat zal ook bijdragen aan de groei zodra er in 119 Amerikaanse showrooms de comeback van het Italiaanse label gevierd zal worden in de Amerikaanse steden en Puerto Rico. De 500 trapt over vijf maanden af.


2 gedachten over “Marchionne; Chrysler volgend jaar uit de rode cijfers

 • 24 augustus 2010 om 22:45
  Permalink

  Het is trouwens erg stil geworden, tussen Sergio en de Italiaanse bonden. Er moest een duidelijk ja of nee komen, maar nu heerst er alleen maar stilte. Wel is er nog steeds commotie rondom de 3 geschorste werknemers uit Melfi. De mannen mochten van de rechter weer aan het werk, maar FIAT wil dat ze alleen vakbondswerk doen en ze mogen dus niet verder dan de vergaderzaal, waarop de hele kermis maar weer weg gegaan is. In October dient het beroep dat FIAT tegen de beslissing van de rechter heeft aangespannen. Goed dat FIAT voet bij stuk houdt; die FIOM snapt nog steeds niet dat FIAT Italië niet meer nodig heeft….

  Beantwoorden
 • 25 augustus 2010 om 09:40
  Permalink

  En de grap is dat FIOM zich nu alleen nog maar extra belachelijk maakt met de kwestie van de drie werknemers. De algemene opinie in het land heeft er werkelijk geen goed woord voor over en roept nu dat men absoluut aan de slag moet omdat met bonden als deze het land in een rap tempo een derde wereld economie wordt..

  Lijken de woorden van Marchionne over de Fabbrica Italia toch nog te gaan landen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.