FGA neemt het Icona softwarepakket in gebruik

Fiat Group Automobiles neemt binnenkort het Icona softwarepakket van het in Manchester gevestigde, Icona Solutions, in gebruik. Dit pakket zal een verdere ‘kwaliteitsontwikkeling’ van de merken binnen de FGA group mogelijk gaan maken. Icona wordt al een langere tijd door de voornamelijk Duitse concurrentie gebruikt, maar ook Ferrari werkt al langere tijd met dit pakket.

Icona biedt in de basis de mogelijkheid om de ‘feel’ van materialen nauwkeuriger en in een vroeger stadium te bepalen. Het virtuele resultaat staat veel dichter bij het fysieke eindresultaat, waardoor er nagenoeg geen correcties nodig zijn bij prototypes. Hierdoor zijn bijvoorbeeld sluitnaden en daarmee de algehele kwaliteitsindruk beter te controleren. In de huidige situatie worden fouten vaak te laat opgemerkt en zijn in veel gevallen onmogelijk te corrigeren. Zaken die wel gecorrigeerd zijn tevens duur en tijdrovend.

Het pakket zal in alle ontwikkelingssystemen van Elasis en CRF worden geïntegreerd. De Italiaanse partner van Alcona, EDIST, zal deze integratie zo snel mogelijk werkelijkheid gaan maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.