Home » FCA

Marchionne: ‘Geen zorgen over Alfa Romeo in Europa’

5 maart 2013 17:31 Geen reacties

4c foto

Sergio Marchionne gaf namens de Fiat Group ook een persconferentie in Genève. Daar kwamen uiteraard altijd weer de vaste onderwerpen aan bod zoals de beoogde volledige overname van Chrysler, de marktcondities, Italiaanse toestanden en Alfa Romeo. Over dat laatste was Marchionne uiteraard zeer opgetogen, gezien de vele enthousiaste reacties op de onthulde 4C. Op de vraag hoe het ondanks de mooie ambities met het merk in Europa moet, antwoordde de CEO zeer gelaten. Het introduceren van nieuw producten in deze fase heeft volgens Marchionne weinig zin. Het eventueel extreem afprijzen van de bestaande producten, zoals andere fabrikanten doen, is al helemaal niet de bedoeling aldus de man in donkere trui; “De comeback van Alfa Romeo zal buiten Europa plaatsvinden, dus de huidige slechte cijfers zijn voor ons geen reden om ons echt zorgen te maken.”

marchionne geneve2

Over de toekomst van Italië wilde Marchionne zo min mogelijk speculeren. Het kan goed uitpakken, maar de industrie kan ook slachtoffer worden van de situatie, indien de politiek niet alles uit de kast trekt om de economie te redden. Mario Monti heeft daarom vandaag alle winnende partijen van de verkiezingen uitgenodigd voor een laatste gesprek, waarin zoveel mogelijk een consensus wordt gezocht. Ook president Napolitano speelt weer een belangrijke rol van betekenis.

Het jaar 2013 wordt voor de groep waarschijnlijk beter dan 2012, dankzij de successen op andere markten. Nieuwe investeringen in Brazilië, Amerika en China tot eind 2014, zullen voor de nodige groei zorgen. Voor de volledige overname van Chrysler die vroeg of laat zal plaatsvinden, heeft men bovendien voldoende geld in kas (tien miljard euro). Fiat hoeft ook geen rare sprongen te maken om in Europa de situatie gaande weg te verbeteren, aldus Marchionne. De CEO zei ook dat dit voor sommige fabrikanten wel anders is.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Volg ons

Advertenties