Home » FCA

Marchionne spreekt met Apple en Tesla

13 mei 2015 14:12 ��n reactie

marchionne tesla apple

Sergio Marchionne is onlangs met twee verrassende kandidaten voor de tweede maal in gesprek gegaan, te weten Apple en Tesla. Marchionne heeft bewondering voor de werkwijze van deze twee succesvolle ondernemingen en zou serieuze onderhandelingen met ze aan het voeren zijn. Niemand weet alleen nog wat de CEO van Fiat Chrysler precies bij Tesla en Apple, met wie hij tot tweemaal toe gelijktijdig afsprak, precies zoekt.

Het gebeurde binnen twee weken nadat Marchionne voor de zoveelste keer sprak over een noodzakelijke nieuwe samenwerking om de kosten verder te kunnen drukken. Dat er dus weer eens iets borrelt in de keuken van de doortastende Italiaanse directeur in donkere trui, is meer dan duidelijk. Van Apple weten we dat ze ambities hebben die tot in de auto-industrie reiken en van Tesla weten we dat zij op verrassende wijze sterk zijn in elektrische oplossingen, maar uiteraard niet voor altijd zelfstandig hierin zullen blijven slagen. Zal de openlijk ‘batterij-sceptische’ Marchionne stiekem zijn elektrische troef via deze club uitspelen en de concurrentie op dit gebied alsnog rechts willen inhalen? Hoe dan ook, het is opmerkelijk dat de baas van FCA, Tim Cook en Elon Musk van recpectievelijk Apple en Tesla, persoonlijk in Californië is gaan spreken. Hij maakte er tevens kennis met Google’s autonoom rijdende auto.

Sergio’s bezoek volgde op felle kritiek van analisten, die de herhaaldelijk speculatieve betogen van Marchionne over voor menig autoproducent noodzakelijke nieuwe fusies, afstraften met een stuk ongeloofwaardigheid in hun beoordelingen. De CEO zou het hebben geroepen omdat hij geen opties heeft wanneer de Amerikaanse markt bijvoorbeeld plots afkoelt. FCA heeft volgens de kredietbeoordelaars dus weinig tijd en slagingskans om te overleven als zelfstandige autoproducent. Marchionne laat intussen vooral zien dat FCA meer springlevend dan noodlijdend is.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • niccolo schrijft:

    BMW, Daimler en VW werken samen volgens Automotive News

    Autofabrikanten Daimler, BMW en Volkswagen hebben gezamenlijk een indicatief bod uitgebracht op Here, een onderdeel van Nokia. Here ontwikkelt high-tech kaarten waarop met grote precisie kan worden genavigeerd, een cruciale technologie voor zelfrijdende voertuigen.

    Partijen als Ubber en aple zijn geïnteresseerd en er zou een bod liggen van 3 miljard. Dat kunnen zelfs bovengenoemde giganten samen niet ophoesten zonder vierde partij. Marchionne denkt weer eens out of the box. Heeft hij eerder gedaan en het resultaat is bekend.

    De analisten zijn te conservatief!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties