Home » Alfa Romeo

Alfa Romeo showroom Arese inmiddels af

13 mei 2015 9:57 16 reacties

alfa showroom

Volgens de laatste nog niet officiële informatie is dit prachtige nog maar net tot gereedheid gebrachte terrein in Arese, de plek waar straks een Alfa Romeo showroom zal worden geïnstalleerd. Op deze plaats waar voorheen een fabriekshal van Alfa Romeo stond, is naast het fraaie nieuwe gebouw een exacte replica (1,6 km lang) van het voormalige testcircuit voor nieuw geproduceerde auto’s gerealiseerd. We schreven reeds begin dit voorjaar over dit project in wording, dat dus op tijd voor de onthulling van de nieuwe Alfa Romeo op 24 juni aanstaande in gereedheid is gebracht. Van de wat meer naar het oosten gelegen (verbouwde) Alfa Romeo-museum zijn nog geen foto’s in omloop. Mogelijk is dat evenals de catacomben waar de nieuwe ‘Giulia’ in het diepste geheim wordt ontwikkeld, een absolute ‘no go area’.

alfa showroom2

Overigens is het gebouw met circuit dat we hier zien het hart van het toekomstige ‘Mondo Auto Active’, een soort ‘motor village’ voor mensen die behalve nieuwe Alfa’s willen bekijken, bijvoorbeeld voor rijvaardigheidscursussen aankloppen. Het lijkt ons trouwens logisch dat Alfa Romeo op deze plek het meest prominente merk zal zijn bij al deze toekomstige activiteiten.

alfa showroom3

De onthulling op 24 juni gaat volgens de laatste geruchten bij het Museo Storico plaatsvinden, voor de ogen van een redelijk select gezelschap qua pers en dergelijke. Drie prototype exemplaren van de nieuwe Alfa Romeo sedan, waaronder een gepeperde ‘GTA’/QV (met carbon fiber elementen onderhuids), staan dan te fonkelen, maar zijn nog niet klaar om mee te rijden die dag. De eerste proefproductie start namelijk pas eind deze zomer. Exemplaren op de weg met definitieve carrosserie verwachten we nu daarom in de vakantieperiode of net daarna.

alfa showroom4

Over het uiterlijk van de ‘Giulia’ (die niet zo heet waarschijnlijk) zegt men dat ooggetuigen hebben gezien (via een zoon van de buurman z’n neef etc.) dat het een redelijk strak design is met spitse koplampen en typische Alfa achterzijde. Dat laatste zou dan gaan om achterlichten die we nog een beetje kunnen herleiden tot die van de Brera of 156, maar dan met LED-technologie en iets grotere afmetingen. De kofferklep zou een vorm hebben met zogenaamde ‘bootlip’ zoals de 4C die ook heeft. De grille heeft minder chroom dan in het recente verleden (159, Giulia, MiTo) gebruikelijk was. Dit alles zijn dus wilde geruchten en niet meer dan dat. Want absolute geheimhouding is sinds ‘progetto 952’ duidelijk een Italiaanse vinding.

alfa showroom5

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

16 reacties »

 • Erik Kamphorst schrijft:

  Goedemorgen,
  Graag zou ik op de hoogte gebracht worden wanneer het Alfa Romeo museum in milaan weer open gaat.
  Als Alfa Romeo liefhebbers(mijn vrouw ook) heb ik dit op mijn bucket list staan… Ik heb nl eind feb te horen gekregen dat ik ALS heb en dus niet lang meer heb…
  Nu “kan” ik nog dingen en wil daarom graag naar het museum…maar mijn tijd dringt…

  Dus heel graag een mailtje (belletje 0646176487) als jullie wat meer weten zodat ik een planning kan maken wanneer ik in mijn Alfa Romeo daarheen rij…

  MvG
  Erik Kamphorst

 • squadra schrijft:

  Beste Erik,

  Ik heb vernomen dat het Museo Storico weer in Juni open gaat voor het plubliek en ik ga ook weer ben al 3 keer geweest en elke keer is het weer helemaal waanzinnig.

  Ciao

  Squadra

 • Erik schrijft:

  Hi squadra,
  Bedankt voor je antw.
  De geruchten gaan idd dat het in juni open gaat maar ik hoop dat iemand daar een echt duidelijk antwoord op weet..:-)
  Dat je er al 3x geweest bent maakt het voor mij alleen maar spannender…

  Gr
  Erik

 • squadra schrijft:

  Beste Erik,

  De laatste keer was voor mij in 2010 vlak voor sluiting van het Museo, schijnt nu echt waanzinnig mooi te zijn geworden. Beste Erik ik zou deze site goed blijven volgen want AutoEdizione zit bovenop het nieuws als het gaat om het Museo Storico dus ik zou het heel gaaf vinden als je dit jaar daar als nog heen kan. Is echt de moeite waard. Ik was er toen er helemaal niemand was echt helemaal alleen liep ik er rond ben toen stiekem 🙂 in auto’s gaan zitten vooral de DTM Alfa’s zijn heel byzonder.

  Ciao

  Squadra

 • Lancia4Ever schrijft:

  Beste Erik,

  De presentatie van de nieuwe Alfa op woensdag 24 juni markeert de heropening van het museum dat later in de middag officieel wordt gevierd. Gedurende de Expo (ik denk vanaf eind van de zomer) zal op deze plaats van alles te beleven zijn en even verderop (zie bericht hierboven) bij het nieuwe gebouw en circuit kun je als het goed is het nieuwe model nader bekijken in de showroom en zelfs een proefrit maken.

  Exacte data bij dit alles volgen natuurlijk nog z.s.m. op deze site.

  Heel veel kracht en vooral genot gewenst bij je belevenissen daar.

  Namens het hele AutoEdizione team.

  Mattia
  Diego
  Ricardo

 • Erik schrijft:

  Heren van get team autoedizione,

  Heel erg bedankt voor jullie antwoord!
  Eind van de zomer moet te halen zijn voor mij..:-)
  Daar ga ik voor.
  Ik blijf dit volgen….

  Erik

 • Raaf schrijft:

  uiterlijk van de “Giulia”
  achterzijde: kofferdeksel krijgt een boot-lip en de lampen zijn herkenbaar als die van de 156: http://i.imgur.com/E1W9F6K.jpg

 • dmantione schrijft:

  Wat is een bootlip?

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Raaf dat is een leuke nep scoop die alleen op AB te zien was van een BMW coupé met wat photoshop werk 😉

  @dmantione : dat is wanneer het middengedeelte van de kofferklep als een soort spoiler omhoog komt qua lijnvoering.

 • Erwin schrijft:

  Ben erg akelig benieuwd naar de nieuwe Alfa aankomende juni!!!

  Off topic:

  Hey Erik,

  Leuk jou hier tegen te komen en nooit geweten dat jij ook een Alfa liefhebber bent!
  Veel sterkte nog en wat een mooie prestatie met de loop heb je neer gezet, zag het op FB
  20 juni reunie 115?

  Grtzz Vreeman

 • niccolo schrijft:

  Ook hier een interessante suggestie:

  http://www.carscoops.com/2014/10/2016-alfa-romeo-giulia-study-takes-on.html

  En al met al blijft het het best bewaarde geheim van Italië. Knap werk van de skunks!

 • squadra schrijft:

  het echt ontwerp houden ze echt heel goed geheim ik hoop dat de auto wereld trilt op zijn benen als de nieuwe Alfa Romeo komt.

  Ciao

  Squadra

 • Mike Jonker schrijft:

  Hoi Erik,

  Het ziet er naar uit dat het museum op dezelfde dag open gaat als de release van de nieuwe alfa ‘Giulia’ in Arese. Kijk maar op; https://www.flickr.com/photos/55176801@N02/16276415936. Ik ben er zelf geweest in 2010. Het was echt de moeite waard. Nu waarschijnlijk nog mooier. De fabriek stond er toen nog helemaal. Nu is hij voor een groot deel weg. Veel plezier daar!

 • Louis schrijft:

  Al 4j dat ik mijn mooie 159 (was toen fiscaal afgeschreven voor ons bedrijf) heb gewisseld voor een Giuletta Tct benzine , in afwachting van mijn Giulia. Ben 100% tevreden van die TCT, maar heb toch liever een berlina. Ik verwacht natuurlijk een achterwielaandrijving, de versnellingsbak achteraan, 50/50-gewichtsverdeling, minder kilo’s dan de 159, 200 pk, prachtig interieur, een sober design koetswerk…
  4j wachten. Ik hoop dat dit beloond wordt. Gelukkig had ik Autoedizione om deze periode te overbruggen. Mille grazie, autoedizione!
  Stel je voor een wereld zonder Alfa! Een wereld met enkel Bmw, Mercedes, Audi…Dat zou pas een grijze nachtmerrie zijn.

 • squadra schrijft:

  Er is nog iets dat mij opvalt en nog niemand heeft genoemd er ligt een circuit. Dit gaan ze echt niet alleen gebruiken voor proefritten en de rijders cursus van Andrea de Adamich. Ze gaan hier ook race auto’s testen ik zeg DTM vanaf 2017 met de nieuwe Alfa GT met 2.0 liter Turbo motor.

  Ciao

  Squadra

 • Il Quadrifoglio schrijft:

  @squadra

  Ik denk dat dit ‘circuit’ alleen voor testrondjes is. Serieuze ontwikkeling wordt altijd op Balocco gedaan. De baan rond het museum is ook maar 1,6 kilometer lang lees ik hier. Balocco is een stuk ruimer 😉

  http://it.wikipedia.org/wiki/Centro_Sperimentale_Balocco

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties