Marchionne vanuit Parijs: “We gaan 5% van Ferrari terugkopen”

“We scoren boven verwachting”

Dit is de reden waarom Marchionne zichtbaar voldaan over de autosalon in Parijs liep vandaag. De financiële target van Fiat Group zal naar boven worden bijgesteld eind dit jaar. En dat in een jaar dat de Europese verkopen zoveel tegenwind kennen. Vandaag ging het aandeel Fiat dan ook omhoog.

De CEO zei dat de afgelopen maand ook niet om naar huis te schrijven is, evenals de voorgaande maanden. Hij gaf te kennen dat deze fase er eentje is om met geduld voorbij te laten gaan. Begin 2011 verwacht de baas van Fiat Group-Chrysler al een eerste verbetering.

Dat de dip in de Europese verkopen niet representatief is voor de financiële veerkracht van Fiat Group als geheel, blijkt ook uit het feit dat Marchionne zelfs 5% van Ferrari terug wil kopen van Mubadala Abu Dhabi. Eerder deze week waren er nog geruchten dat Ferrari binnenkort voor een deel juist verkocht zou worden om zo een groter aandeel in Chrysler te kunnen bespoedigen; “Het terugkopen van deze 5% was een van mijn eerste doelen toen ik in 2004 naar Turijn kwam. We zullen weer voor 90% eigenaar worden. We moeten Ferrari weer thuisbrengen waar het hoort, en dat is bij Fiat. Er is geen direct plan om Ferrari naar de beurs te brengen.”


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.