Marchionne vanuit Parijs: “De Italiaanse markt beleeft historisch dieptepunt, maar het ergste is voorbij”

Marchionne’s analyse van de huidige verkoopomstandigheden was realistisch en tegelijkertijd positief over wat komen gaat.

Ondanks de negatieve records van de afgelopen maanden (ook afgelopen september) zegt Marchionne dat voor de Italiaanse markt het ergste al voorbij is. Eind dit jaar zal er een licht herstel zichtbaar moeten zijn dat zich zeer voorzichtig door zal zetten in begin 2011. Gaandeweg dat jaar zal vooral de compacte markt zich steeds sterker herstellen;

“Voor de komende twee jaar investeren we weer flink in deze segmenten (A en B) waardoor we weer sneller in balans zullen komen. Het duurt vanaf dit punt minstens 12 maanden voordat je weer van een gezonde situatie kunt spreken. Het verbaast me helemaal niet de huidige situatie, we doorstaan het gelaten en met gezond verstand. Het nu al lanceren van totaal nieuwe producten op een dergelijke markt zou verspeelde energie zijn geweest. Alleen voor de Giulietta was het precies de juiste tijd.”

De CEO is niet alleen positief over een langzaam herstel, maar ook wat betreft misschien wel het moeilijkst onderwerp voor de Italiaanse fabrikant momenteel: Het project ‘Fabbrica Italia’;

“Wat nu in Pomigliano gebeurt zal model staan voor de rest van Italië. Intussen kunnen anderen het op allerlei manieren bestrijden door de meest bizarre argumenten aan te halen, maar dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres. Ik ben heus niet alleen maar van plan om mensen de les te lezen, maar ik ben simpelweg bezig om ook vanuit Italië competitief te worden.”

2 gedachten over “Marchionne vanuit Parijs: “De Italiaanse markt beleeft historisch dieptepunt, maar het ergste is voorbij”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.