Home » FCA

Marchionne vanuit Parijs: “De Italiaanse markt beleeft historisch dieptepunt, maar het ergste is voorbij”

1 oktober 2010 18:12 2 reacties

Marchionne’s analyse van de huidige verkoopomstandigheden was realistisch en tegelijkertijd positief over wat komen gaat.

Ondanks de negatieve records van de afgelopen maanden (ook afgelopen september) zegt Marchionne dat voor de Italiaanse markt het ergste al voorbij is. Eind dit jaar zal er een licht herstel zichtbaar moeten zijn dat zich zeer voorzichtig door zal zetten in begin 2011. Gaandeweg dat jaar zal vooral de compacte markt zich steeds sterker herstellen;

“Voor de komende twee jaar investeren we weer flink in deze segmenten (A en B) waardoor we weer sneller in balans zullen komen. Het duurt vanaf dit punt minstens 12 maanden voordat je weer van een gezonde situatie kunt spreken. Het verbaast me helemaal niet de huidige situatie, we doorstaan het gelaten en met gezond verstand. Het nu al lanceren van totaal nieuwe producten op een dergelijke markt zou verspeelde energie zijn geweest. Alleen voor de Giulietta was het precies de juiste tijd.”

De CEO is niet alleen positief over een langzaam herstel, maar ook wat betreft misschien wel het moeilijkst onderwerp voor de Italiaanse fabrikant momenteel: Het project ‘Fabbrica Italia’;

“Wat nu in Pomigliano gebeurt zal model staan voor de rest van Italië. Intussen kunnen anderen het op allerlei manieren bestrijden door de meest bizarre argumenten aan te halen, maar dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres. Ik ben heus niet alleen maar van plan om mensen de les te lezen, maar ik ben simpelweg bezig om ook vanuit Italië competitief te worden.”

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

 • Koen schrijft:

  http://www.autointernationaal.nl/artikel.php?id=16821&n=3

  Volgens bovenstaand artikel, wordt de lancering van de nieuwe Panda uitgesteld tot 2012.

  Klopt dit ?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Neen
  Wat een afschuwelijk en stemmingmakend artikel trouwens: Italiaanse traagheid, Opel doet het zelfs beter, Piëch kan nog eerder uitzien naar AR.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Volg ons

Advertenties