Home » FCA

Marchionne werkt aan gezond Fiat in Italië

8 juni 2013 9:34 Geen reacties

marchionne italia

Sergio Marchionne stond gisteren, tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van de raad van Italiaans-Amerikaanse relaties te Venetië, de pers uitgebreid te woord. Als voorzitter van de raad maar ook als eerste man van het Fiat-concern, sprak hij zich op een positieve manier uit over de mogelijkheden voor de Italiaanse export. Marchionne noemt de nabije toekomst een behoorlijk moeilijke, maar die van de middellange termijn juist kansrijk. De huidige crisis in de Italiaanse staal- en auto-industrie kan volgens de CEO doeltreffend worden aangepakt, mits de huidige regering Letta alles doet om mensen weer aan het werk te krijgen. Wat dat laatste betreft zijn de eerste tekenen zeer positief volgens Marchionne. De nieuwe minister van economische ontwikkeling Flavio Zanonato, heeft op de CEO een zeer goede indruk gemaakt. Marchionne spreekt over een grote persoonlijkheid. Hij verwacht vanuit Rome geen verdere obstakels voor de huidige werkwijze van Fiat op het schiereiland. Fiat SpA heeft de crisis op de thuismarkt aangegrepen om zich verder te herstructureren tot een mondiaal competitief bedrijf en zal alle investeringen waarmaken, aldus een energieke CEO gisteren. Fiat zal gezond worden en veel minder afhankelijk zijn van de Europese markt.

Minder blij wordt Sergio Marchionne van het besluit vanuit Brussel van de Europese centrale bank, om het rentetarief van 0,5% te handhaven. ‘Choquerend’ noemt de econoom Marchionne het besluit van zijn landgenoot Draghi; “Ik zag vanmorgen de reactie van de euro. De waarde is buitenproportioneel en helpt niemand van ons om te kunnen concurreren. Het helpt de economie niet, nee het helpt niemand verder. De euro als eenheidsmunt heeft steeds minder nut zo. Japan en de VS gaan bijvoorbeeld op een heel andere wijze met dit soort zaken om. Zij bevorderen in hun handelen de uitbreiding van het krediet op de financiële markten. Dat zou ook beter zijn voor Europa, dat zich nu toch echt eens achter de oren moet gaan krabben en zich niet langer enkel door de wil van Duitsland moet laten leiden.

Wat de volledige overname van Chrysler betreft, is de CEO duidelijk; De financiering is het probleem niet. Fiat is volop in gesprek met de VEBA en het is zelfs mogelijk dat beide partijen er nog voor de uitspraak van de rechter van Delaware uit gaan komen. Over een mogelijke datum wil de CEO zich niet meer uitspreken, omdat hij zich wat dat betreft naar eigen zeggen al eens vergist heeft. Bij dit alles spreekt Marchionne de waardering uit over de rol van de familie Agnelli, die hem al tien jaar inmiddels tot grote steun zijn tijdens het werk.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties