Maserati GranTurismo Trofeo in Turijn in productie

Topmodel.

Het beste dat Italië te bieden heeft op het gebied van auto’s komt onder andere uit Turijn. Mirafiori heeft de eervolle rol gekregen om elektrische auto’s van de meest hoogwaardige kwaliteit te produceren. Het zijn nog erg mooie auto’s ook. Van de elektrische FIAT 500 tot deze Maserati GranTurismo Trofeo. De productie van de splinternieuwe GranTurismo is er inmiddels een beetje op gang gekomen.

De GranTurismo Trofeo.

Zo ook die van het hier getoonde topmodel op benzine met 3 liter V6 van 550 pk (650 Nm koppel). Deze zal binnenkort officieel geïntroduceerd worden. Een vierwielaangedreven juweel van 1795 kg. De nieuwe GranTurismo staat op het Giorgio Evoluta platform en is gekoppeld aan een 8-traps gerobotiseerde automaat. Hij gaat van 0 tot 100 in slechts 3,5 seconden (0-200 in 11,4) en heeft een top van 320 km per uur. De weerstandscoëfficiënt zit op Cx 0,28. Men zegt dat de prijs rond de 2 ton zit.

3 gedachten over “Maserati GranTurismo Trofeo in Turijn in productie

 • 22 januari 2023 om 10:42
  Permalink

  Heel erg mooi! Nu ook duidelijk beeld van het interieur. Duidelijk mooier dan eerst gedacht. Hopelijk komt er een laag CO2-model. Historisch verantwoord: 2.0 v6. Doe er turbo’s en accu/PHEV bij. Richting 50 gCO2 wordt dan mogelijk en zal hoge volumes verkoop in Noord-Europa geven. Kan deze hele mooie Italiaan opboksen tegen 911 of 8-serie.

  Beantwoorden
 • 27 januari 2023 om 06:57
  Permalink

  PS Ik bedoel niet de aangekondigde Folgore (folklore, volkoren…) versie in BEV. Maar wel een PHEV. En bijvoorbeeld een 2l v6 Ghibli GT klinkt hartstikke goed! Dus het kan wel.

  Beantwoorden
 • 27 januari 2023 om 10:33
  Permalink

  @Lancia4ever: de site loopt niet lekker. (1) update vd laatste reacties op de homepage, (2) verzendknop valt weg op iPhone (ik heb 7 en 14pro) en zo nog wat zaken, zoals uitlijnen van de pagina’s en regelmatig de melding dat de site “onbeveiligd” is en dan zie ik niets.
  Met trucjes en geduld lost het vaak op, maar dat is niet gebruikelijk.
  Het zou jammer zijn als het stil wordt op deze site. Los het graag op. Groeten

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.