Maserati GranTurismo V6

De nieuwe vlaggendrager.

Maserati is een sterke merk, evenals het type GranTurismo. Daarom is het merk met de drietand dankzij de herintroductie van de imposante GT, definitief weer helemaal actueel te noemen, uiteraard ondersteund door nieuwkomers als de MC20, MC20 Cielo en Grecale. De helft van het nieuwe gamma staat. Een gamma dat deels volledig elektrisch zal zijn maar ook beschikt over een splinternieuwe innovatieve V6, bijgenaamd ‘Nettuno’, naar de Romeinse god die de drietand draagt. De V6 zie je hier met het jasje van de aantrekkelijke nieuwe GranTurismo. Maserati = GranTurismo. De eertste echte GT’s op onze planeet waren Maserati’s. Daarom staat op de parelmoerwitte GranTurismo op deze gepubliceerde foto’s ’75’ vermeld. Driekwarteeuw geleden werd namelijk de A6 1500 geboren. Maserati viert die typische Italiaanse sportiviteit en luxe, samengevat in de twee letters ‘G’ en ‘T’.

Modena en Trofeo op komst.

Maserati laat na de Folgore op Amerikaanse bodem nu alvast de V6 zien, die volgende maand officieel gepresenteerd zal worden in de uitrustingen Modena en Trofeo. De klasse en ongekende stijl van de GranTurismo vormt een reïncarnatie van de wonderschone GT’s uit het naoorlogse Italië. Oogstrelende excellente auto’s tegen het al even mooie decor van ‘il Bel paese’.

3 gedachten over “Maserati GranTurismo V6

 • 15 september 2022 om 21:24
  Permalink

  “Maserati is a strong brand” Alfa Romeo is stronger brand, and should have lineup also.

  Beantwoorden
 • 16 september 2022 om 06:53
  Permalink

  Mooie advertentie dit artikel. Maar de nieuwe GranTurismo is eigenlijk een evolutie en geen reïncarnatie, hoewel we 1,5 jaar zonder deze GT hebben gezeten.
  NB Ik hoop dat Euro7 de Nettuno V6 niet de nek omdraait.

  Beantwoorden
 • 16 september 2022 om 08:08
  Permalink

  Ik vind dit een fantastische wagen, pure lijnen. BMW kan er iets van leren. Ben benieuwd naar de foto’s van het interieur.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.