Maserati MC20 mooiste supercar van het jaar 2021

Uiteraard de mooiste.

Hoewel Jean-Pierre Ploue momenteel de leiding heeft over de designafdeling van Stellantis, was het nog voormalig FCA-designchef Klaus Busse die de mooie erkenning voor de Maserati MC20 in ontvangst mocht nemen. Deze op verfijnde wijze vormgegeven nieuwe sportwagen van Maserati kreeg vanuit Parijs, tijdens een online editie van het Festival Automobile International, de titel mooiste supercar van het jaar 2021. Meer dan terecht vinden we zelf.

Busse baas bij Centro Stile.

Het is trouwens niet zo, dat Duitse designhoofd die wij zelf ook al eens mochten spreken (hij vertelde ons bijvoorbeeld dat Lancia vroeg of laat terugkeert) nu is uitgerangeerd. Hij blijft bijvoorbeeld aan de leiding bij Maserati en Alfa Romeo. Daaruit kun je ook concluderen dat de knowhow en werkwijze van de Italiaanse designafdeling niet wordt omgegooid. We verwachten eigenlijk eerder dat de hoogstaande kwaliteit van de Italiaanse tekenafdeling op slimme wijze zal worden ingelijfd bij de Franse. De MC20 is een van de vele typische voorbeelden van gebalanceerd, innoverend en tegelijkertijd tijdloos Italiaans design.

3 gedachten over “Maserati MC20 mooiste supercar van het jaar 2021

 • 28 januari 2021 om 11:05
  Permalink

  Dit had een Alfa Romeo moeten zijn.
  Waardige opvolger van de 4C en 8C.
  Ik vind dat dit model veel te ver teruggrijpt in de geschiedenis van Maserati. Als er al iets “vergelijkbaars” was ?

  Beantwoorden
 • 28 januari 2021 om 14:19
  Permalink

  Was vlgs mij ook aangekondigd als Alfa 6c. Maar de wijze mannen bij FCA besloten anders. Waarom? Zij weten hoe markt werkt en doen alles wat de rest van de autowereld nalaat. De Tonale staat al 2 jaar op de website van Alfa Nederland. Maar ze zijn wellicht bevreesd voor ander marktomstandigheden, dus nemen ze hem nog niet in produktie. Aan de zijlijn staan en niks concreets doen is hun sterke kant. Alfa en Lancia wachten nu op de besluiten van Tavares. Trekt hij er bij uitblijven van succes de stekker eruit, prima. Geen broodje aapverhalen a la SM en medeplichtigen meer is ook wat waard

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.