Home » Maserati

McNabb commercieel CEO van Maserati

7 april 2010 11:15 Geen reacties

Mark McNabb is geen Schotse veearts maar de nieuwe commercieel directeur van Maserati.

Hiermee is Maserati weer dichter bij een verdere mondialisering sinds de unie met Chrysler en stapt het verder uit het kleinere Modenese wereldje. Zo zijn er zoals je bij ons kon lezen vorige week ook plannen voor een productie op een tweede locatie elders. Dit baart enige zorg bij sommigen die vandaag met de drietand werken. Toch zien wij deze ontwikkeling als een beweging van gezonde groei voor dit prachtige exclusieve Italiaanse merk dat ook op internationaal niveau de nodige kracht weet uit te stralen.

McNabb heeft zijn sporen al verdiend bij Maserati North America en zal nu naast deze job in de VS ook op internationaal niveau gaan werken. McNabb werkt sinds vorige zomer voor de Tridente, in de dagen FGA Chrysler kwam redden. McNabb zal in deze positie de rechterhand vormen van Harald Wester, die sindskort algemeen CEO is van de nieuwe luxe tak van FGA gevormd door Maserati, Alfa Romeo en Abarth. Mark McNabb  is een voormalig GM man, waar hij zich ontfermde over de premium merken Cadillac, Hummer en Saab voor de markten in de VS en Canada. Hij werd daar gezien als een succesvolle crisismanager. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de verkoop van het merk Nissan/Infinity in de VS en daarbuiten.

McNabb is de opvolger van Raffaele Fusilli die in 2007 van Ferrari kwam. Fusilli gaat in een ander branche een nieuwe uitdaging aan.


To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Volg ons

Advertenties