Home » FCA , Overige

Minister steunt Marchionne in beleid Italiaanse fabrieken

6 juli 2012 20:08 ��n reactie

Italiaans minister van economische ontwikkeling Corrado Passera (rechts op de foto) steunt Fiat openlijk in haar besluitvorming en zegt dat als Lingotto buiten Italië beter kan overleven, het ook vooral vrij is om te gaan en te staan waar het wil. De voormalige directeur van Intesa Sanpaolo spreekt hiermee precies dezelfde taal als premier Mario Monti een tijdje geleden. Een duidelijke en gewaagde stellingname, dat tot voor de val van Berlusconi absoluut ondenkbaar was in de politiek. Het is tevens een domper voor de vakbond Fiom, dat zich in deze periode juist gesterkt voelde door een uitspraak van justitie. Bovendien komt deze verklaring slechts kort nadat Marchionne heeft uitgesproken dat er mogelijk nog een fabriek te veel is in Italië. Overigens haalde de minister de naam Fiat geen enkele keer in de mond in zijn commentaar. Hij reageerde in algemene bewoordingen op vragen over Fiat. Passera zei dat de overheid enkel bedrijven kan stimuleren om in Italië zelf te investeren, door zoveel mogelijk de juiste condities te scheppen, maar dat het ondernemingen zelfs in die situatie zeker niet daartoe kan verplichten. Uiteraard is het volgens de minister wel een domper voor het land, als bedrijven om economische redenen liever vertrekken.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Raaf schrijft:

    Ik begrijp de noodzaak en dus de overwegingen goed. Maar als FIAT (en Alfa en Lancia) straks alleen nog maar uit Polen, Servië, China, Midden en Zuid Amerika en VS en Canada komen en niet meer uit Italia is mijn betrokkenheid weg.
    Fiom moet keihard tot besef worden gebracht dat FGA weg moet om te overleven, als Fiom vast houdt aan oude principes in een sterk veranderde tijd. Heldere en relevante uitspraken dus vanuit de Italiaanse overheid.
    Maar FGA raakt ontworteld als het uit Italië weggaat en wordt slechts een grijs label. Voor mij niet meer dan dat en raakt daarmee het onderscheidend vermogen kwijt. Dan maar in oude Alfa’s en Lancia’s rondrijden? Ik hoop niet dat het ooit zover komt.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Overige

Lees meer over

, , , ,

Volg ons

Advertenties