Indrukwekkende begrafenis Sergio Pininfarina

Sergio Pininfarina is vanmorgen begraven in Turijn, in aansluiting op een indrukwekkende ceremonie. Grote mensen krijgen in Italië een grote uitvaart en die van Pininfarina had veel weg van een staatsbegrafenis. Velen zullen toen de kist uit de Santi Angeli Custodi kerk werd gedragen, aan de begrafenis van zoon Andrea in 2008 hebben teruggedacht. De klap die de oude senior (toen 81) nooit te boven kwam. Hij overleed na een lang ziekbed in de nacht van maandag op dinsdag op 85 jarige leeftijd. De Pininfarina’s zijn een zeer hechte ondernemende familie en zoon Paolo heeft vandaag dan ook gezworen, dat hij tere ere van zijn overleden vader en broer voor continuïteit in het bedrijf zal zorgen.

Geëerd met rouwkransen onder andere aangeboden door de Italiaanse Staat, de stad Turijn, Ferrari en Fiat, werd de zoon en opvolger van de stichter Battista Farina naar zijn laatste rustplaats gebracht. Daarbij aanwezig waren behalve weduwe Giorgia, zoon Paolo, dochter Lorenza en Cristina de weduwe van Andrea (plus kinderen en kleinkinderen): De burgemeester van Turijn, Piero Fassino, Emma Bonino namens de Senaat, voormalig Fiat topman Cesare Romiti, Giorgetto Giugiaro en zijn zoon Fabrizio, Lilli Bertone, voormalig burgemeester Sergio Chiamparino, voormalig Confindustria voorzitter Giorgio Fossa, president van de raad voor Piemontese industriëlen Gianfranco Carbonato, de president van de provincie Turijn Antonio Saitta, de procureur van de republiek Giancarlo Caselli en nog vele andere prominenten.

Sergio Pininfarina en zoon Andrea op de autosalon van Genève in 2004. Beide zijn nu overleden. Ferrari vernoemde reeds een model naar hen in de vorm van de ‘SA Aperta’.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.