Montezemolo: F1 belangrijk maar nieuwe regels noodzakelijk

LCDM

Luca Cordero di Montezemolo sprak vanmorgen tijdens de onthulling van de F138, namens heel Ferrari over de gemeenschappelijke visie op de F1. Daarbij legde de ervaren leider uit Maranello extra gewicht in de schaal, door te stellen dat het de visie is van Lingotto en dus Fiat als geheel.

Het is een oude klacht aan het begin van een nieuw seizoen. De F1 blijft onlosmakelijk verbonden aan het beroemde Italiaanse merk, maar deugt niet zoals deze nu wordt ingevuld, aldus de topman. De F1 is zelf een belangrijke basis voor de toekomstige technieken in auto’s van de Italiaanse groep, maar met de huidige regelgeving, wordt zelfs dat aspect afgeremd. Er moet op het circuit meer worden toegestaan, als het om nieuwe technieken gaat, dan nu het geval is.

Montezemolo1

Ferrari is een belangrijke zelfstandige organisatie binnen het Fiat-concern en zal dat blijven. De synergie met andere merken binnen groep zal de komende jaren vaker plaats vinden en was volgens Montezemolo op een hele mooie wijze zichtbaar, toen woensdag de Quattroporte in Grugliasco in productie ging. Het is allemaal in de geest van Gianni Agnelli, volgens ‘LCdM’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.