Home » FCA

Na regen komt zonneschijn; in Amerika schijnt de zon weer!

31 maart 2010 15:17 Geen reacties

Sergio Marchionne gaf begin deze week vanaf Times Square (Automotive Forum in het Mariott Marquis) te kennen dat het tij in de VS alvast aan het keren is. 

Chrysler lijkt zich te herpakken in de laatst maanden. 2010 zal aan de andere zijde van de grote plas een veel beter jaar worden zegt de CEO, terwijl het in Europa nog een jaartje afzien wordt. Italië zal vanaf 2011 betere tijden kennen. Het forum waar Marchionne deze hoopvolle woorden uitsprak werd georganiseerd door de verenigng van dealers van het Amerikaanse product.

Volgens Marchionne is de achterstand in Italië en de rest van Europa te wijten aan een trage reactie van overheden die te langdurig van twee walletjes zijn blijven eten; “De Italiaanse overheid moet een duidelijke politieke koers aanduiden, die het wil gaan met de industrie.”    

Marchionne zegt dat de samensmelting van Fiat en Chrysler een ideaal effect heeft. De verbeteringen zijn structureel en gaan in grote stappen; “Maart is voor ons een zeer positieve maand. Opnieuw een verbetering in navolging van voorgaande maanden. Ik heb er op het moment veel vertrouwen in.” Sergio Marchionne zegt dat de beschikbare liquiditeit voor dit jaar 5,5 miljard dollar bedraagt en dat Chrysler in 2010 naar verwachting 1,1 miljoen auto’s zal kunnen verkopen. Vanaf 2012 zullen alle bestaande modellen vervangen zijn en de komende 5 jaar zal 500 miljoen dollar geïnvesteerd worden in het dealernetwerk; “Chrysler verbrand momenteel geen geld meer maar maakt geld. Hierdoor zal het elke cent terug kunnen betalen aan de Amerikaanse en Canadese overheid. We hebben hiervoor iets meer tijd nodig dan GM (die ontvingen 60 miljard).”

“Onze sector heeft een lange geschiedenis van onacceptabele investeringen. Er is de afgelopen jaren zoveel bedacht om het beter te laten lijken en daarbij is de realiteit totaal uit het oog verloren.” Marchionne gaf tot slot aan dat men niet te veel moet verwachten van een economisch herstel; “Dit jaar zal voor Europa bijvoorbeeld nog een heel donker jaar zijn, zo niet het donkerste jaar. Voor de VS is het tegenovergestelde het geval. Na een extreme vrije val waardoor China marktleider is geworden, is Amerika weer gezond van start gegaan en heeft het een voorsprong op Italië.”

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Volg ons

Advertenties