Home » Fiat , Fiat Powertrain

Nieuwe Fiat Panda krijgt MultiAir 2 en TwinAir motor met 65 pk

28 juli 2011 16:41 4 reacties

nieuwe Panda

De nieuwe Fiat Panda komt ook als ultieme instapper met 65 pk TwinAir en tweede generatie MultiAir-techniek. Specificaties van een dergelijke combinatie zijn nog niet bekend, maar we verwachten weer een hoogstandje van FPT. Fiat’s nieuwe belangrijke massaproduct, zal er zeer geschikt voor zijn en gezien onze ervaringen met TwinAir, moet dat ook prima vooruit willen. Waarschijnlijk zelfs met meer vermogen onderin dan op de 85 pk.

De vorig jaar geïntroduceerde -‘Engine of the Year 2011’- 900 cc TwinAir motor, die we al kennen van de 500,500c en Ypsilon, zal dus in gedowngrade vorm met MultiAir 2 techniek, als nieuwste creatie van Fiat Powertrain vanaf dag 1 op de Panda debuteren. Deze zelfde krachtbron zal in een volgende fase, tevens gekoppeld worden aan de eerste kleine hybride producten van FGA. Fiat zal hierdoor ongetwijfeld een leidende positie weten te handhaven als groenste autobouwer van de wereld. We verwachten dat op het gebied van verbruik en uitstoot weer een grote stap gezet zal worden met ideale cijfers, die de verkoop van de Panda extra zullen stimuleren.

Behalve met de 65 pk TwinAir, zal de nieuwe Panda ook met 1.2 Fire met 69 pk, TwinAir met 85 pk en 1.3 MultiJet met 75 en 95 pk verkrijgbaar zijn. Later volgt ook een versie op groengas. Andere FPT-techniek dat volgend jaar zal debuteren, is een variabele oliepomp, dat moet zorgen voor nog minder verbruik en uitstoot.

Panda MultiAir 2

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • San schrijft:

  Typisch 2 motoren die maar 4pk schelen, zal per land wel uitmaken i.v.m. milieubelastingen e.d. welke ze aanbieden.

 • Vitorio schrijft:

  Mooi om te zien dat FPT niet stilzit. Ik ben wel zeer benieuwd wat multi-air 2 inhoudt. Misschien dit maal ook de uitlaat-kleppen compleet variabel?

  Wel raar trouwens dat het 1.2 FIRE blokje nog wat gebruikt, als die twin-airs echt zo lekker lopen lijkt het me een beetje overdreven om dan nog de viercilinder te leveren.

 • Lusso schrijft:

  Hoe werkt die variabele oliepomp??

 • dinkys schrijft:

  Is er al meer bekend over de motoren? Ik kom op het internet tegen dat de Panda komt met 0.9 met 65pk en 85pk met turbo, maar op weer andere sites staat dat de huidige 1.2 ook in de nieuwe Panda komt.

  Op autobild.de word gesproken over een prijs van € 8000. Zal dat dan voor de 0.9 65pk zijn of de 1.2 69pk? Ook kom ik prijzen tegen van ca € 9000.

  Ook ben ik erg benieuwd naar het geluid van de 2 cilinder. Ik rijd nu in een 3 cilinder, maar waarschijnlijk niet lang meer. Wat mooie auto die Panda.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat , Fiat Powertrain

Volg ons

Advertenties