Nieuwe Fiat SUV’s uit Brazilië bevestigd

FCA voert de investeringen in Brazilië verder op de komende jaren. Het gaat om een totale investering van 3,1 miljard euro over een periode van vijf jaar. Op termijn levert dit 9000 extra banen op en de jaarlijkse productiecapaciteit in Betim (foto onder) en Pernambuco samen, gaat van 100.000 naar 350.000. Betim zal groeien, mede dankzij een nieuwe motorenfabiek voor de productie van de 1.0 en 1.3 Firefly. In totaal vloeien uit deze grote investering maar liefst 25 nieuwe marktintroducties voort.

SUV’s vormen een belangrijk element, naast de introductie van een nieuwe compacte Pick-up als opvolger van de immens populaire en langlopende Fiat Strada. In Betim wordt straks ook een compacte B-UV gebouwd, waarvan het sterke vermoeden bestaat dat de Europese versie in Servië gebouwd gaat worden. Op de Balkan klinkt al volop door dat de voorbereidingen voor dit nieuwe model gaande zijn.

Ondertussen zal in de fabriek te Pernambuco, waar men deze week vierde dat in vier jaar tijd ruim 600.000 auto’s zijn geproduceerd (foto boven), de nieuwe 7-zits SUV van Fiat gebouwd worden, met dezelfde basis als de Toro, Compass en Renegade. De concept Fastback (foto bovenaan) is daar een stijloefening voor en er wordt gezegd dat in Turkije de versie voor de Europese markt geproduceerd gaat worden. De Toro krijgt een facelift die qua stijl hierop aan zal sluiten. Deze nieuwe Fiat krijgt een 2 liter diesel onder de kap en de nieuwe 1.3 Firefly benzinemotor met 150 pk. De productie start eind 2020. Dat laatste bevestigde FCA-baas in de regio, Antonio Felisa, tijdens feestje rond de vier jaar oude Jeep-Fiat fabriek in de gemeente Goiana (foto onder).

8 gedachten over “Nieuwe Fiat SUV’s uit Brazilië bevestigd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.