Ons elektrische programma is springlevend

FGA electric

Marchionne is alvast begonnen met puinruimen in de aanloop van de gesprekken die morgen in Rome zullen plaatsvinden.

Puin wat door andere partijen op de oprit van Fiat Group Automobiles is gesmeten. Één van de stemmingmakende aantijgingen was het verwijt dat FGA niets zou doen aan specialisatie van de industrie in Italië. Met andere woorden, moeder Fiat zou haar kinderen verwaarlozen door niet meer in ze te investeren. FGA zou alleen maar oog hebben voor haar nieuwe liefde Amerika. Marchionne reageert nu op deze stelling die door vakbondsleider Bonanni afgelopen vrijdag hardhandig werd neergelegd.

Volgens de CEO is FGA momenteel juist dankzij de knowhow van de Amerikanen een grote sprong aan het maken in de richting van de eerste elektrische productiemodellen. Fiat staat daar nu in één klap veel dichterbij, dan dat het ooit heeft gestaan; “De ontwikkeling vind in de VS plaats om de simpele reden dat het concept daar al in ontwikkeling was. Wij hebben het niet uitgevonden. De Italiaanse elektrische auto zal hierdoor niet verschillen van de Amerikaanse elektrische auto.”

Hiermee zegt Sergio Marchionne eigenlijk dat de argumentatie van de CISL geen hout snijdt. Het argument van onvoldoende investeringen, wordt door vakbonden vaker dankbaar opgeworpen momenteel in Europa, als argument om elke fabriek te redden. De realiteit is een hele andere, namelijk die van overbezetting. Zes FGA fabrieken in Italië produceren momenteel evenveel als 1 FGA fabriek in Brazilië.   

Volgens ons is verwaarlozing dus wel het laatste wat je de reddende engel van Fiat in de schoenen kunt schuiven. Een zwak argument als je de grootse resultaten vanaf 2004 in ogenschouw neemt. Bovendien rollen dankzij die inspanningen momenteel MultiAir en MultJet2 motoren van de band…

3 gedachten over “Ons elektrische programma is springlevend

 • 30 november 2009 om 22:28
  Permalink

  Ik vind wel dat ze nu echt eens wakker moeten worden omtrent Alfa Romeo Arese of Milaan kan niet zonder Alfa Romeo. En ik als echte Alfa Romeo Fan doet het pijn wat er in Arese is gebeurd.

  Ben er 2 jaar geleden geweest en dan doet het echt pijn om de sloop vrachtwagens te zien rijden van het fabrieksterein.

  Alfa Romeo hoort in MILANO waar ook mijn droom!!! sloop de restante van de fabriek omdat het zo ook niet kan. Bouw een heel nieuw Museo ala Porsche en BMW hebben, groot met heel veel modellen en techniek. Daar moet ook het Centro Stile zitten zet er een Experience center er neer met alle nieuwe modellen. En daarna naast bij de test baan die er nu nog ligt Alfa Romeo Classico waar je met je klassieke Alfa terecht kunt zij maken ook weer veel onderdelen voor deze auto´s. En dan daarnaast Alfa Romeo Corse hier worden de GTA modellen gemaakt en de race Alfa´s hier kan je ook terecht met je ex DTM Alfa of WTCC. In het Experience center krijg je ook een super Alfa Shop met boeken en kleding DVD´s noem het maar op.

  Snap het niet dit moet geld opleveren, alleen al alle Alfa gekken die daar komen per jaar!

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 1 december 2009 om 10:44
  Permalink

  Sorry dat het iets heeeeel anders betreft… Maar als je slaapproblemen hebt door onrust in je lijf kijk dan even naar de nieuwe BMW 5 serie en de nieuwe Audi A8 en je bent in 1 klap van al je klachten af!

  Laat die schoonheden uit Grugliasco nu maar komen! 😀

  Beantwoorden
 • 23 januari 2011 om 08:18
  Permalink

  Een goede move van het Fiat concern door hun kaarten op het electrische rijden in te zetten.
  Stille, zuinige en schone motoren is de toekomst. Tel mee de stille autobanden en de wereld ziet er een stukken beter uit.
  Ciao à Tutti

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.