Onthuld! De nieuwe Lancia Stratos 2010

En zo ziet de Stratos die ‘wij’ over Balocco zagen razen er dan uit als ie stilstaat. Het is een soort mockup gefotografeerd op een draaischijf op het dak bij Pininfarina of elders in Turijn. De kiekjes zijn al een half jaar oud maar komen sinds de ‘shots’ van Italiaspeed weer volop in de spotlight.

Blijf AutoEdizione in de gaten houden want mogelijk hebben we nog meer in petto als het om deze speciale herinterpretatie gaat van een van de meest iconische racewagens ooit. Men zegt dat er een Ferrari krachtbron onder ligt net als toen en dat de F430 de donateur is geweest. De koplampen van de 2010 editie zijn misschien even wennen maar doen vooral denken aan het idee van het Londense Holistic Design van een paar jaar terug. Dat het project met goedkeuring van Lingotto tot stand is gekomen moge duidelijk zijn, want het officiële moderne Lancia logo ligt trots bovenop de motorkap te glimmen.

Als Lancia in de toekomst ook maar enigszins zou zijn wat het ooit is geweest, dan zou deze Stratos perfect passen binnen het label. Het zou het merk Lancia direct op een hoger plan helpen want er zijn er genoeg in de wereld die de modellen van het roemruchte merk uit Turijn kennen (maar het merk zelf niet of nauwelijks). Zelfs in de VS roepen sommigen bij het zien van deze ‘Stratos MY2010’; “Screw the Viper, let Chrysler bring us this!” Laten we hopen dat het Amerikaanse profetische woorden zijn want je weet immers maar nooit. In de wandelgangen schijnt er bijvoorbeeld gesproken te zijn over een aantal aantrekkelijke coupé concepts uit Italië die we in Parijs zullen zien aanstaande oktober. Laten we hopen dat het waar is, want er is wel vaker iets niet doorgegaan wat dat betreft.

En dan nog een laatste tip van onze kant richting Turijn… Vergeet niet de Fulvia.

[nggallery id=415]

4 gedachten over “Onthuld! De nieuwe Lancia Stratos 2010

 • 5 augustus 2010 om 05:33
  Permalink

  Ik vind ‘m schitterend, met je eens dat deze auto het ‘merk’ Lancia ongelooflijk veel goed zal doen. Alleen al de publiciteit die deze Stratos II wereldwijd zal genereren …….. Hopenlijk blijft het niet beperkt tot een one-off, maar komt er een beperkte serie.

  Beantwoorden
 • 5 augustus 2010 om 08:17
  Permalink

  Fulvia , Stratos.
  Mag er ook een nieuwe 037 bij aub en als we toch bezig zijn ook graag een Delta S4 Stradale , dank u.

  Beantwoorden
 • 5 augustus 2010 om 14:49
  Permalink

  Dit is toch een custom auto, een one off voor een vermogende klant?
  Ik geloof dit verhaal niet in ieder geval!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.