Ook nog een 8C GTA in aantocht?

Vandaag kwamen al een scoop van een extra dikke Mito tegen. Dit lijkt niet het enige project waarmee men aan het testen is. In de buurt van Turijn is namelijk deze 8C GTA prototype gespot, die volgens insiders al in ver gevorderd stadium verkeerd. Het zou dus nog steeds kunnen dat een beperkte oplage van 100- stuks, ter gelegenheid van het eeuwfeest uitgebracht zal worden.

Technisch is deze sterk verwant aan de ‘normale’ 8C. Zo wordt dezelfde motor gebruikt met iets meer spieren speciaal voor de GTA. Hiermee komt het vermogen op 500  i.p.v. 450 pk.  De meest drastische wijzigingen vinden plaats aan het gewicht van de auto. Door de constructie te herzien en het toepassen van (nog meer) koolstofvezel, kan er een gewicht van 150 kilo worden bespaard. Ook het onderstel en d ophanging wordt herzien waardoor de tot nu toe spartaanse 8C een wegligging zal krijgen die meer geschikt zal zijn voor een snelle rondetijd. De transmissie zal nog kortere overbrengingen krijgen.

De foto is toch wel wat mysterieus. Wat opvalt aan deze scoop is bijvoorbeeld de plaatsing van slechts twee uitlaten. Mogelijk om meer precieze uitstoot metingen te kunnen doen. Maar ook de rode reflector op de zijkant van de achterbumper roept vragen op. Gaat de 8C GTA in eerste instantie naar de VS?

Er staat ons dit jaar duidelijk nog veel lekkers te wachten!

[nggallery id=321]

6 gedachten over “Ook nog een 8C GTA in aantocht?

 • 14 mei 2010 om 20:36
  Permalink

  Che cosa sta succedendo in Italia?!?!

  Is er ineens weer een schuif geld beschikbaar, of is dit weer een knap staaltje marketing?

  MiTo GTA 8C GTA… etc…

  Overigens afgelopen woensdag de “nieuwe” Bianco Spino MiTo van mijn vriendin opgehaald…
  Ja, echt een witte: want een goed design kan wit verdragen! Ik ben zelf helemaal niet zo van deze trendkleur, maar de MiTo staat het werkelijk heel goed. Het is niet van dat koelkast-wit van veel andere merken. Ze heeft haar VW Polo verruild voor de bellezza uit Italiรซ!! Zoveel problemem als ze met de Polo gehad heeft, dan kun je het risico ook wel nemen om een Alfa te kopen haha… Dit alles zonder enige dwang van mijn kant uiteraard ๐Ÿ™‚
  Het valt me trouwens op hoeveel bekijks je nog steeds hebt met de MiTo, een koppendraaier van formaat hoor! Maar goed, ik sla door, dit is behoorlijk Off-Topic…

  Beantwoorden
 • 15 mei 2010 om 16:27
  Permalink

  @Il Quadrifoglio: Ok. FGA vertelt natuurlijk niet alles. Dit met het oog op de concurrentie.
  Zie de 8C GTA maar als een kado voor het 100 jarig bestaan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.