Open 500X Yachting en 500 Yachting luiden Fiat’s zomer in

Open Fiat 500X.

Fiat slankt het 500X gamma al een tijdje noodgedwongen af. Minder motoren, pakketten en standaard opties… Daar staat wel tegenover dat er meer te kiezen valt qua speciale versies aan de top. De 500X Cross en Sport krijgen er een semi-cabrio familielid bij, de 500X Yachting. Fiat associeert al jaren de warme Italiaanse zomers en stranden met haar extra chique modellengamma. De Fiat 500 Dolce Vita, Spiaggina ’58 en Riva getuigden daar de afgelopen jaren al van. De alweer uit 2014 stammende 500X doet daar nu in mee, al was het om dit model een boost in aantrekkingskracht te geven, aangezien voor vervanging nog een paar jaar gewacht moet worden. De hoogwaardige luxe uitvoering in typische Italiaanse snit, doet ons erg denken aan de prachtige 500 Riva uit 2016. We zien wederom een speciale badge, een uniek soort blauw, biesje rondom, lederen interieur zoals alleen Pelle Frau dat kan, ja zelfs om maat gemaakte houten elementen voor pook en dashboardpaneel.

Yacht Club Capri.

Volgende week presenteert Fiat de twee Yachting modellen officieel. Dat gebeurt op het Zuid-Italiaanse eiland Capri bij Yacht Club Capri. De naam van de club staat overigens met speciaal logo (op de B-stijl) op de eerste gelimiteerde editie van de beide modellen. Slechts 500 worden er gemaakt van elk (500 Cabrio en 500X) met een speciaal naamplaatje met nummering op de tunnel onder de middenconsole. Om het ‘bootgevoel’ te laten toenemen is er gekozen voor een speciale tint blauw (‘Blu Venezia’ op de 500X en ‘Blu Dipinto di Blu’ op de 500 Cabrio), die je op de 500X Yachting zelfs terugziet in de nieuw ontworpen velgen. Ook het ivoorwitte leer en de vele chromen accenten moeten aan deze zeewaardige feel bijdragen. De 500 en 500X Yachting modellen herken je direct aan de gestileerde typeaanduiding onderaan de A-stijl.

Fijne toevoeging.

Is de 500X Yachting een overbodige uitbreiding van het gamma? Wij denken van niet, want de 500X is al jaren een fijne en mooie auto, die om meer variaties vraagt. Een Abarth werd ons ooit beloofd, maar kwam er niet bijvoorbeeld. Een nieuwkomer met linnen schuifdakje over de volle lengte, biedt daarom een langverwachte nieuwe beleving van deze prima Fiat van formaat alleen…. Fiat doet het voorzichtig qua introductie en Nederland hoort daar niet bij voorlopig. De open 500X krijgt tijdens de promotie de titel “Open Air” mee. Dezelfde slogan zijn we trouwens al een paar keer eerder tegengekomen. De zonovergoten commercial (hieronder) kent trouwens een Frans tintje met het liedje “L’amour, l’amour, l’amour” van de Algerijns-Franse zanger Mouloudji uit 1963.

[nggallery id=1277]

3 gedachten over “Open 500X Yachting en 500 Yachting luiden Fiat’s zomer in

 • 2 juli 2021 om 14:42
  Permalink

  Hopelijk zijn de overige versie’s van de 500X snel weer bestelbaar. Momenteel alleen uit voorraad leverbaar, Zelf samenstellen was niet mogelijk…..

  Beantwoorden
 • 2 juli 2021 om 18:06
  Permalink

  Maar wanneer komt er nu eindelijk een full hybride 500x uit? Op deze manier prijst Fiat zich volledig uit de markt met deze op zichzelf prachtige auto.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.