Opvolger Lancia Delta komt in voorjaar 2014

Volgens een woordvoerder van Lancia in Turijn eind vorige week, zal in de eerste helft van 2014 de nieuwe Delta gepresenteerd worden. Hij vertelde ons dat we op de kop af zo’n 24 maanden van de lancering af zitten, van het model dat de huidige in 2008 geïntroduceerde Delta zal vervangen. Wat dit nieuwe project op Compact US Wide (CUSW) platform betreft, werd er verder niet ingegaan op onze vragen over meerdere varianten en motoren. Dat blijft dus nog geheim, maar we vermoeden dat het om twee modellen zal gaan, namelijk een kortere meer sportieve versie en een langere meer praktische/luxe versie (vergelijkbaar met de huidige). De naam blijft hoogstwaarschijnlijk dezelfde en de bouw zal hoofdzakelijk in Amerika plaatsvinden. De nieuwe Delta zal behalve voor Lancia, ook voor Chrysler een strategisch belangrijk model zijn. Niet alleen op de Britse eilanden, maar ook in de VS en op andere continenten, zal het een belangrijke basis vormen in het meer compacte segment van het merk met de Pentastar. Met Amerikaans logo zal deze ‘100’ gaan heten. De 100 zal volgens een Amerikaanse bron overigens in de tweede helft van 2013 al geïntroduceerd worden.

6 gedachten over “Opvolger Lancia Delta komt in voorjaar 2014

 • 23 mei 2012 om 08:49
  Permalink

  Begrijp ik het nu goed dat het een Lancia gaat worden die in Europa onder de noemer Delta vermarkt gaat worden en het zelfde model als een “100” van Chrysler in Amerika?

  Of is het dezelfde platform?

  Beantwoorden
 • 23 mei 2012 om 09:26
  Permalink

  Klopt! Net zoals de Thema in de VS ‘300’ heet. In sé is het dus dezelfde auto.

  Beantwoorden
 • 23 mei 2012 om 14:22
  Permalink

  @Di Segno

  Ik neem aan dat men nu veel meer mogelijkheden heeft om de auto’s verschillend te maken. Wellicht is de korte versie al niet interessant als Chrysler.

  Beantwoorden
 • 23 mei 2012 om 18:13
  Permalink

  als het maar geen karakter moord word zoals de thema..

  Beantwoorden
 • 23 mei 2012 om 20:00
  Permalink

  ja maar jongens ik lees net in “Truth about Cars” dat in het blad “Automobile magazine” in het nummer van komende maand Juli het volgende staat:
  “Chrysler will continue to provide vehicles for Lancia, but the brand’s future seems dim, with Marchionne expressing little interest in investing resources into Lancia.”

  http://www.thetruthaboutcars.com/2012/05/marchionne-interview-reveals-product-bonanza-for-chrysler-fiat-dodge-and-alfa-lancia-is-sol/

  Beantwoorden
 • 23 mei 2012 om 22:52
  Permalink

  Als de nieuwe Delta even mooi en Italiaans wordt als de huidige, wordt dat opnieuw mijn volgende wagen. Zolang ze de Lancia wel met een verticale grill verkopen en niet met de nieuwe horizontale grill van de Delta, afschuwelijk is die.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.