Presentatie Maserati MC20 vanavond LIVE te volgen

Vanavond LIVE!

Er is vandaag al het een en ander uitgelekt zoals je kunt zien (ik was intussen gewoon aan het werk), maar de echte presentatie van de gloednieuwe Maserati MC20 zal over minder dan 2 uur plaatsvinden (20:30). Via deze link kun je de ultieme rijdersauto met drietand LIVE onthuld zien worden. De MC20 met V6 ‘Nettuno’ is een welkome nieuwkomer op de markt van lichte middenmotor-sportwagens. Voor het meer dan 100 jaar oude Maserati, is deze lay-out weliswaar geen primeur, maar de dagen van de Merak en Bora liggen al heel lang achter ons.

Strakkere lijnen en functionaliteit.

Het kon nog weleens een nieuwe designrichting zijn van Maserati, wat we hier zien. Meer strakke en functionele lijnen. Hopelijk zo uitgedacht om de MC20 te laten contrasteren met Alfa Romeo, dat ooit misschien met een meer gewelfd alternatief zal komen op dezelfde basis. Die basis is trouwens het reeds beproefde en alom geprezen Dallara platform dat ongeveer 7 jaar geleden op de Alfa 4C debuteerde. Die hierboven genoemde soberheid moeten we trouwens even aan wennen, aangezien we dat wat makkelijk inwisselbaar vinden (ook het interieur). Niet per definitie heel Italiaans… Maar ja, zegt de drietand niet alles?

4 gedachten over “Presentatie Maserati MC20 vanavond LIVE te volgen

  • 9 september 2020 om 19:16
    Permalink

    Niet verkeerd leuke wagen maar inderdaad wel wat strakker dan we gewend zijn van de drietand de laatste jaren. Beetje mix tussen Ferrari en Lamborghini met een vleugje austinmartin. Je en dan iets geronder met alfa badge.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.