Home » Alfa Romeo , FCA

Productie nieuwe Alfa Romeo vanaf voorjaar 2015

23 april 2014 14:36 Geen reacties

cassino

Vanuit bonden en lokale overheden klinkt al voor de presentatie van FCA op 6 mei aanstaande door, dat Alfa Romeo vanaf volgend voorjaar in Cassino (foto) een nieuwe productielijn wil opstarten. Onlangs klonk eenzelfde geluid over de productie van 4 en 6 cilinder motoren in de Fiat Powertrain faciliteit te Termoli. Vakbondsafgevaardigden (behalve die van de Fiom) zijn al erg te spreken over wat komen gaat en zijn zelfs ingegaan op een uitnodiging van FCA, om op 6 mei lijfelijk aanwezig te zijn bij de presentatie in Detroit. Een team van 10 mensen zal op 5 mei in Michigan arriveren. Een reis die door de Italiaanse gasten bovendien zelf bekostigd wordt.

De nieuwe productie van Alfa’s in de fabriek in de provincie Frosinone, is goed nieuws voor de 4300 werknemers en de in totaal 10.000 banen in de directe omgeving die hier mee gemoeid zijn. Een productief en bedrijvig verleden dankzij modellen als de Fiat 126, Fiat 131, Fiat Ritmo en Regata, Fiat Tipo en Stilo, is alweer lang geleden. Dat ziet ook burgemeester Giuseppe Golini Petrarcone van de gemeente Cassino. Sinds de afname door het schrappen van de Fiat Croma en de dalende vraag rond de huidige productie (Fiat Bravo, Lancia Delta en Alfa Romeo Giulietta), zijn er grote zorgen voor de lokale economie, aldus de burgervader. Iets dat eigenlijk nooit zover had mogen komen, maar wat met de huidige focus van FCA weer goed gemaakt kan worden. Op 6 mei klinkt waarschijnlijk de hoopvolle boodschap van een eerste investering van circa 1 miljard euro.

Er is veel ruimte in deze moderne fabriek, waar straks een volledig D-segment van het merk uit Milaan zal worden samengesteld. De sedan en een stationwagon is de verwachting, plus een SUV/Crossover. Mogelijk wordt hier op termijn een Chrysler-model aan toegevoegd voor de Amerikaanse markt (Ook als Lancia voor de Italiaanse/Europese markt?). Cassino moet hoe dan ook de nieuwe thuisbasis van Alfa Romeo worden als het om de productie gaat. De totale capaciteit komt op ongeveer 1300 auto’s per dag. Momenteel worden gedurende 10 a 12 dagen per maand zo’n 700 Giulietta’s per dag gefabriceerd, circa 100 Bravo’s en evenzoveel Delta’s. Werknemers hebben gemiddeld een loon van tussen de 900 en 1000 euro per maand.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties