Home » Alfa Romeo , FCA

Productiestart Alfa Stelvio en 1800 banen erbij

25 november 2016 22:10 Geen reacties

marchionne-stelvio

Deze week bezochten Marchione, Altavilla én premier Renzi (foto onder) de fabriek in Cassino om de in productie name van de Alfa Romeo Stelvio te vieren. Een zeer belangrijk moment voor Alfa Romeo, FCA en eigenlijk heel Italië. Het was dan ook niet voor niets dat juist met de productiestart van deze lucratieve Italiaanse SUV, Alfredo Altavilla die dag ook een afspraak had staan met de Italiaanse minister van buitenlandse zaken Paolo Gentiloni en de voorzitter van de stichting Altagamma Andrea Illy. Er werd op het ministerie in Rome overlegd en zelfs ondertekend. Dat laatste gebeurde onder een plan van het ministerie en de stichting Altagamma om te investeren in een concreet plan ter promotie van het beste dat Italië te bieden heeft. Uiteraard zal FCA daar een belangrijk steentje aan bijdragen.

marchionne-stelvio3

En dan was er in de fabriek te Piedimonte San Germano ook nog het tastbare resultaat, in de vorm van een toezegging dat er nog eens 1800 banen bij zullen komen tot 2018. Bovenop het reeds 4.300 koppen tellende team van Cassino. Marchionne wond er in zijn speech geen doekjes om; “We hebben strijd geleverd, vaak alleen, om Italië flexibeler, krachtiger en innovatiever te maken.” Altavilla deed ook zijn duid in het zakje en hielp iedereen er aan herinneren dat er sinds 2013 -dwars door allerlei strubbelingen met bepaalde bonden heen- maar liefst 6000 mensen zijn aangenomen. FCA investeerde in de nationale productiekracht waar anderen fabrikanten juist in eigen land het tegenovergestelde deden. Marchionne ziet de Giulia en de Stelvio, maar ook producten van Maserati als bewijzen dat Italië kan wat Duitsland kan en soms zelfs beter. Beide merken zullen dan ook in steeds grotere mate het symbool worden van de hoogwaardige kwaliteit en het innovatieve karakter van de Italiaanse auto. De productie van FCA vertegenwoordigd op het moment 4,5% van het bruto nationaal product.

marchionne-stelvio2

Vrijwel de gehele productie op het schiereiland zal de komende jaren toegespitst worden op het assembleren van auto’s uit de hogere segmenten, aldus Altavilla. De productie in Italië neemt dit jaar toe met 7% en zal uitkomen rond de 1,1 miljoen eenheden waarvan 710.000 personenauto’s.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties