Productiestart nieuwe Lancia Ypsilon april 2024

Spaanse Lancia.

Na Polen is straks Spanje aan de beurt om een Lancia te produceren. De bevestiging dat dit aanstaande is, komt ook vanuit dat land. De regionale krant El Periódico de Aragón meldt dat de fabriek in Figueruelas nabij Zaragoza (foto onder), eerste voorbereidingen aan het treffen is, voor de productie van de nieuwe kleine Lancia. De opvolger van de Ypsilon in Tychy, die overigens begin 2024 ook uit productie zal gaan, rolt volgens deze betrouwbare bron vanaf april 2024 van de band. Vanuit Stellantis klinken geen ontkenningen door. De jaarlijkse productie van de premium B-segment auto, moet op ongeveer 60.000 eenheden komen. Naast Italië, Frankrijk en Spanje, worden Duitsland, België en onze eigen Nederlandse markt de belangrijkste afzetgebieden. Dat laatste zal vooral ook met de elektrische versie te maken hebben, aangezien onze markt heel gunstig is voor EV’s.

Hard bewijs.

Dit bericht is opnieuw een tastbare bevestiging dat Lancia een nieuwe model gaat krijgen. Een heugelijk feit na de afgelopen moeilijke jaren voor het merk. Velen voorspelden het einde voor het luxemerk uit Turijn. Een dieptepunt in de lange geschiedenis van Lancia.

6 gedachten over “Productiestart nieuwe Lancia Ypsilon april 2024

 • 11 november 2022 om 23:33
  Permalink

  Als dat Lancia kan redden, ok dan. Anders wat jammer want Lancia associeer je toch absoluut met Italië…

  Beantwoorden
 • 13 november 2022 om 20:44
  Permalink

  Zou fijn zijn als er een echt nieuwe zou komen. Dan wel graag ook luxe en beetje vooruitstrevend. Moet wel Lancia-waardig zijn.

  Beantwoorden
 • 14 november 2022 om 23:26
  Permalink

  Waarom niet vrijwel meteen de B-SUV voor Lancia? Alles is klaar bij Stellantis – e-208 of Fiat/Abarth 500e- maar Lancia moet wachten tot en met 2026 voor het volgende model. Vrouwen vind zo’n B-SUV Ypsilon “Cross” vast ook leuk na jaren die kleine Ypsilon. Of een Integrale / Elefantino (sportieve “Cross” met minder kunststof en iets meer elektrische pk’s) voor de jonge Yup. Geen getrut met een ander kleurtje of stofje, maar echt u iets extra’s. ‘Ietse simpel’.

  Beantwoorden
 • 21 november 2022 om 13:44
  Permalink

  Het belangrijkste is dat Lancia in leven blijft zo’n mooi merk. Hebben deze maand (nov.) onze Ysilon 11 jaar. Nog via de AutoRAI gekozen. Rijdt nog altijd fantastisch. Ook nog eens minstens 1:20 in eco-stand. Wachten op elektrische.

  Beantwoorden
 • 20 december 2022 om 10:39
  Permalink

  Mooi dat Lancia terug komt met voorlopig eerst een nieuwe Ypsilon. Ik heb 3 Ypsilons gehad en deze reden bij een zeer rustige rijstijl op de lange afstand 1 op 20. Allen 4 cilinders! Gemiddeld kwam ik met alle drie op 1 op 16, bij korte en lange ritten. De nieuwe Ypsilon had natuurlijk ook in Italië gebouwd kunnen worden op een iets verlengd onderstel van de Fiat 500E. Waarom dit niet gebeurd weet ik niet, want Italië zal ongetwijfeld het grootste afzetgebied voor de Ypsilon blijven. Ik verwacht, dat de Ypsilon een maatje groter wordt en in een hoger prijssegment zal vallen. Ik vind dat jammer, als liefhebber van leuke kleine autootjes. Het is ook afwachten of de huidige Ypsilon gebruikers willen overstappen naar een groter en duurder model. Wat ook nog kan: De nieuwe Lancia uit Spanje krijgt de aanduiding Delta en komt er toch nog en Ypsilon op het onderstel van de 500E…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.