Scajola: Er komt een degelijk plan voor Termini Imerese

De minister zegt in zijn commentaar op afgelopen dinsdag dat er in januari een degelijk plan moet liggen voor Termini Imerese.

Samen met de FGA top en de Siciliaanse regionale overheid, zal Scajola volgende maand een rondetafel bespreking houden i.v.m. de toekomst van de fabriek. Een nieuw jaar, een nieuwe start, zal Claudio Scajola hebben gedacht. Ondanks dat er nu wel degelijk meer opties op tafel lijken te liggen aangaande het lot van de fabriek -die eerst vooral gitzwart leek-, gaan de protesten op straat onverminderd door. Volgens de minister is er genoeg reden tot hoop voor Termini Imerese en moeten er gewoon spijkers met koppen worden geslagen. Zelfs auto’s zullen er gebouwd blijven worden volgens de Italiaanse minister van economische ontwikkeling.

Wat voor merklogo op die auto’s zal staan weet niemand nog. In ieder geval zal de auto niet door FGA ontwikkeld zijn. Daarom hebben bonden en werkenemers nog nauwelijks de nodige fiducie. DR heeft intussen laten weten dat Termini Imerse niet binnen hun belangstelling ligt. Dat het echter misschien om intelligente kleine Indiaase autootjes zal gaan, ligt nog steeds binnen de mogelijkheden. Tata is een goede partner van FGA.

2 gedachten over “Scajola: Er komt een degelijk plan voor Termini Imerese

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.