Vanaf volgende maand de ‘Fiat E500 en Chrysler Delta’

Inmiddels lijken sommige geruchten al op feiten. Het lijkt nu vrijwel zeker dat FGA-Chrysler in Detroit een hoop Fiat 500 nieuws zal brengen en een eerste ‘nieuwe Chrysler’ sinds de alliantie met Lancia.

In Januari komt de 500 op een hoog podium om zo het Amerikaanse publiek vast warm te laten lopen voor deze metropolitaanse stijlicoon uit Italië. Op de stand staan straks de 500, 500c, de Abarth, en bovendien een volwaardige elektrische auto met alle uiterlijke kenmerken van de 500. Chrysler was al heel ver op dat gebied met haar A123. Volgens insiders was de stap om een volwaardig nieuw product neer te zetten daarom vrij klein. De Amerikaanse 500 staat op het punt van de band te rollen vanuit Toluca Mexico en bovendien zullen er 1.4 Multiair krachtbronnen in Dundee Michigan worden samengesteld. Ondanks dat sceptici het nauwelijks kunnen geloven, zegt Marchionne dat Chrysler tegen 2014 jaarlijks maar liefst 56.000 batterijhoudende auto’s zal bouwen. De plannen om elektrisch rijden te stimuleren in vooral de Amerikaanse steden zijn dus ambitieus en zullen voornamelijk het Fiat logo dragen. 

Een eveneens kleine stap was het oplossen van een groot probleem voor Chrysler. Het merk had namelijk geen ‘compact’ luxe model. Daar gaat Lancia nu voor zorgen middels de Delta. Wij noemen dat een ruime 5 deurs auto, maar in de VS beginnen de ‘echte’ segmenten eigenlijk bij deze maten. De Chrysler Delta zal bestemd zijn voor de Amerikaanse markt en zorgt ineens dat Chrysler ook op compacter gebied daar kan gaan concurreren met een geheel nieuw product.

3 gedachten over “Vanaf volgende maand de ‘Fiat E500 en Chrysler Delta’

 • 24 december 2009 om 11:51
  Permalink

  Wordt de Delta een “overgebadgde” Delta met Chrysler logo’s, of krijgt de auto toch nog een beetje een eigen gezicht?

  En Amerikanen zijn toch totaal niet gecharmeerd van hatchbacks? Ik ben niet zo positief over dit plan..

  Beantwoorden
 • 24 december 2009 om 15:38
  Permalink

  Hatchbacks doen het prima in de VS: golfjes, Honda Civics zijn redelijk populaire auto’s aan de oost en westkust. En daar wonen de meeste Amerikanen.

  Beantwoorden
 • 24 december 2009 om 18:45
  Permalink

  Chrysler had gewoon gedumpt moeten worden als (an sich waardeloos) merk. Licht schandalig om de Delta een Chrysler-badge te geven.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.