SCOOP: Nieuwe pick-up van Fiat Professional gespot

Fiat Mitsubishi

Deze nieuwe middelgrote pick-ups zijn onlangs in Italië gespot en tonen ons dat Fiat zelf met een dergelijk product bezig is. Naast een introductie op de Europese markt, is voor Fiat Professional vooral ook een strategische uitbreiding in Brazilië middels een dergelijk product erg van belang. Eerder werd aangenomen dat de aanstaande samenwerking met Mitsubishi te maken zou kunnen hebben met een nieuwe pick-up, maar dat was duidelijk een misvatting.

Fiat Mitsubishi3

Dankzij deze foto’s van een soort reuze-Strada, is echter nu al wel duidelijk dat deze Fiat’s een heel eigen body hebben (portieren van de Punto). Er zal dus geen sprake van het zogenaamde badge-engineering zijn waarbij een L200 even snel wordt voorzien van Italiaans logo. Ook het feit dat Fiat zo te zien zelfstandig de ontwikkeling voor haar rekening neemt, duidt eerder op een geheel eigen product. Bij producten onder licentie worden tests namelijk meestal door de fabrikant zelf (bv Mitsubishi) uitgevoerd. De in Thailand te produceren Fiat is dus vermoedelijk een heel ander model.

Fiat Mitsubishi2

Fiat wil in 2015 een nieuwe compacte pick-up lanceren op de Braziliaanse markt. Dat stond dit voorjaar al in de productieplannen vermeld die in Detroit zijn gepresenteerd. Dit model zal in de nieuwe fabriek van Pernambuco van de band rollen en staat op een verlengde versie van het platform van de Punto/Linea. In 2016 rolt van dezelfde assemblagelijn ook een nieuwe Braziliaanse Punto en een Grand Siena (sedan). Dit werd in de Braziliaanse wandelgangen overigens ook al gezegd, toen de eerste spade voor de bouw van de nieuwe Fiat-fabriek in het noorden van het land de grond in gingen.

2 gedachten over “SCOOP: Nieuwe pick-up van Fiat Professional gespot

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.