Stijlvol ‘Bicolore’: Straks op Fiat 500 in plaats van Lancia Ypsilon

Wat hebben de huidige Lancia Ypsilon en de Fiat 500 gemeen behalve dat het driedeurs modellen zijn?

Juist, ze zijn allebei poepiechique en daarmee pure niche stadslimousine’s. Vooral de Lancia is trendzetter met tal van unieke kleuren en vooral kleurcombi’s. In Bicolore opzet bleef de Ypsilon de afgelopen jaren altijd jong ogen en kon het zich behoorlijk schaamteloos naast de succesvolle zuster van Fiat positioneren. Daar komt nu een einde aan. De Ypsilon mag vanaf eind volgend jaar na een eervol leven met pensioen. Als plaatsvervanger introduceert Lancia in maart 2011 een frisse vijfdeurs opvolger op een geheel vernieuwd platform. Uiteraard zal deze ook in twee tonen verkrijgbaar worden, maar precies wat dat betreft zul je bij Lancia al snel geen driedeurs meer kunnen krijgen dus.

Daarom neemt de fotogenieke Fiat 500 die optie nu over. Volgende maand mag de 500 met duizend gezichten zich voor het eerst -uitgezonderd de bestaande Abarth modellen- als Bicolore presenteren op de Motorshow van Bologna. De eerste trendy combinatie is met de kleuren rood en wit. Daarna volgen er veel meer combinaties die je als 500 klant kunt bestellen. Ook in het interieur zul je weer twee tonen terug gaan zien. Waarschijnlijk heeft de 500 Bicolore in Bologna een 900 cc TwinAir onder de kap.

Ook de Qubo krijgt na Punto Mylife en Bravo Chromo Edition een extra chique jasje met een unieke ‘Rosso Tristato’, pianolak op de grille en de velgen, getinte ramen, 16 inch velgen en Blue&Me TomTom. Ook van de Bravo 1.6 MJet 120 pk (niet in NL) komt weer een mooie nieuwe uitvoering op de markt. Deze is één op één vergelijkbaar met de Punto Mylife en is dus wit (Bianco Tristato) met details in zwart pianolak. We verwachten dat het om extra edities gaat die Fiat vanaf het nieuwe jaar op de Italiaanse markt zal presenteren.

Een gedachte over “Stijlvol ‘Bicolore’: Straks op Fiat 500 in plaats van Lancia Ypsilon

  • 17 november 2010 om 12:31
    Permalink

    Voor het eerst dat ik de 500 niet zo mooi en knap over vind komen. Laat dit maar aan Lancia over.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.