Terugroepactie Grande Punto door defecte airbag

De airbag van de bijrijder in een Grande Punto kan door een elektronische defect spontaan uitklappen.

Om deze reden zal Fiat een grote terugroepactie organiseren voor de Grande Punto. Bezitters van het vorige model Punto kunnen een dergelijke onaangename verrassing alvast voorkomen door de airbag middels het slot aan de zijkant van het dashboard te deactiveren. Dit systeem is zoals in bijna elke auto aanwezig i.v.m. het eventuele gebruik van kinderzitjes op de voorste stoel.

Het probleem kan voor komen op alle Grande Punto modellen van 2009 die in Europa zijn verkocht. De terugroepactie zal de komende dagen van start gaan. Of dit ook zal gelden voor de nieuwe Punto Evo is nog niet bekend. Het is niet de eerste keer dat de Grande Punto in aanmerking komt voor een noodingreep. Hetgeen absoluut geen slecht teken is overigens. Maandelijks roepen tientallen fabrikanten van over de hele wereld duizenden auto’s terug voor nodige wijzigingen.

3 gedachten over “Terugroepactie Grande Punto door defecte airbag

 • 24 mei 2010 om 14:07
  Permalink

  Ik heb een Grande Punto, die ik gekocht heb bij een Fiat/Alfa/Lancia specialist. Geen echte dealer dus. Hoe gaat dat dan met die oproepen? Acherhaalt Fiat dan de bezitters van de auto via de RDW?

  Beantwoorden
 • 24 mei 2010 om 14:12
  Permalink

  Daar kun je op vertrouwen. En anders (als je dat prettiger vindt) meld je je vast bij een officiële dealer.

  Beantwoorden
 • 25 mei 2010 om 08:22
  Permalink

  @Kees: Voor een terugroepactie kan een dealer gebruik maken van de centrale database van de RDW, die bv. ook gebruikt wordt voor de bekende APK-brieven die dealers sturen.
  Als jouw auto in de betreffende categorie valt zal je dus zeker een brief krijgen.
  Jezelf melden kan uiteraard geen kwaad.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.