Home » Alfa Romeo , Overige

Touring Superleggera naar Genève met hedendaagse Alfa Romeo Disco Volante

14 februari 2012 12:19 ��n reactie

Alfa Romeo Disco Volante Touring

Carrozzeria Touring Superleggera komt naar Genève met een herinterpretatie van de Alfa Romeo C52 Disco Volante, een spectaculair concept uit 1952 op basis van de 1900. Deze verrassing doet speculeren, want zal dit legendarische Italiaanse ontwerphuis, dat nog niet zo lang geleden onder het stof vandaan is gehaald, opnieuw voor Alfa Romeo gaan werken zoals het jaren gedaan heeft? Laten we het met z’n allen hopen, want dit prachtige label uit 1926 heeft een zeer indrukwekkend verleden als het om Alfa Romeo styling gaat.

Disco Volante

Het concept zal Disco Volante 2012 heten en is een coupé. Mogelijk is het een indicatie voor de achterwielaangedreven ‘6C’ die Alfa Romeo in de toekomst zal bouwen (in samenwerking met Dodge) tussen de 4C en 8C in. In het verleden tekende Touring ook al indrukwekkende lijnen voor versies van de oude 6C (foto onder). Van de Disco Volante uit 1952 werden maar vier gebouwd (coupé en spider) en de naam ‘Vliegende schotel’ had alles met de futuristische en vloeiende carrosserie te maken. Deze vloeiende vormen voor Alfa Romeo zien we tegenwoordig overigens steeds vaker terug, als je kijkt naar indrukwekkende concepten als de DuettOttanta en de Pandion, van respectievelijk Pininfarina en Bertone. Het lijkt erop dat Alfa Romeo daadwerkelijk de opdrachtgever is van deze ontwerphuizen, voor het creëren van een toekomstvisie. De overeenkomsten tussen deze bovenstaande schets en de DuettOttanta zijn dus volgens ons geen toeval. Hopelijk gaan we ook de prachtige logo’s van deze bekende carrosseriebedrijven terugzien op de toekomstige productiemodellen.

6C Touring

Onderhuids gebruikt Touring Superleggera een 8C Competizione (4.7 V8), zoals Bertone dat ook al deed voor de Pandion. Carbon fiber en hoogwaardig aluminium zijn de belangrijkste componenten van het geheel. Het wordt na de berichtgevingen over een concept van Pininfarina en Bertone, al met al smullen op de Zwitserse autosalon voor wie van Italiaanse design houdt.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Lusso schrijft:

    Mooi, maar ondertussen zie ik alleen maar ‘Lancia Fulvia’s’, m.a.w. mooie concepts waarvan iedereen wil dat ze in productie gaan maar waar Fiat niks mee aanvangt… De prioriteit is daar dat Alfa een SUV moet bouwen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Overige

Volg ons

Advertenties