Home » Alfa Romeo , Columns , Lifestyle , Overige

“Italiaans voor gevorderden” met Evelien van der Bel: Alfa Romeo Montreal

14 februari 2012 21:21 3 reacties

Evelien Montreal

Het is tijd om bij AutoEdizione eens een vrouw aan het woord te laten als het om een uitgesproken voorliefde voor Italiaanse auto’s gaat en dan bij voorkeur, niet de meest voor de hand liggende modellen. Bestaan zulke dames? Nou en of! Maak kennis met onze eerste vrouwelijk redactrice Evelien van der Bel, in haar eigen rubriekje “Italiaans voor gevorderden”. Vandaag is het Valentijnsdag en dus trapt Evelien af met een openlijke liefdesverklaring aan de Alfa Romeo Montreal uit 1970. Bedankt Evelien!

Liefde. Je hebt het in alle soorten en maten. Mijn voorliefde voor auto’s begon al vroeg: We woonden vroeger aan een drukke weg en mijn vader leerde me daar al op jonge leeftijd alle automerken te herkennen. Als klein meisje kon ik dus al precies vertellen welk merk auto er voorbij reed, en in de loop der tijd is dit gevoel voor auto’s alleen maar groter geworden.

De auto die ik echt een warm hart toedraag – zeg maar gerust echte liefde – is de Alfa Romeo Montreal. Ik liep deze verleidelijke Italiaan tegen het lijf tijdens Spettacolo Sportivo. Vanaf een afstandje zag ik direct dat het een opvallende verschijning was, en toen ik dichterbij kwam was ik verkocht.

Evelien1 Montreal

Wat er volgens mij zo mooi is aan de Montreal? ..Moeilijk kiezen. In ieder geval de originele ventilatiegaten aan de zijkant, die in de eerste instantie daadwerkelijk functie hadden en later alleen maar dienden als een cosmetische toevoeging. Uiteraard ook de motorkap die net iets te ver doorloopt en natuurlijk het woeste voorkomen als geheel, dankzij de kleine grille met de spitse punt. Daarnaast alle chromen accenten die de auto een unieke uitstraling geven. Deze karaktereigenschappen maken dat ik deze Alfa echt geweldig vind, wat een prachtige auto! 

Als ik mocht kiezen zou ik gaan voor Alfa rood natuurlijk, alhoewel ik de gouden versie ook veel stijl vind hebben. Heb ik het al gehad over de V8 waar deze knapperd zich mee verplaatst? En het geluid wat hij produceert? Van mij mag mijn prins dat witte paard wel achterwege laten en me komen ophalen in deze mooie Italiaan! 

-X- Evelien

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • Lusso schrijft:

  Welkom Evelien!

 • marcopas schrijft:

  Benvenuto Evelien! Che bella sorpresa, una donna con passione per la macchina!

 • marino schrijft:

  Een leuk artikel! En ook van mij dus: “Welkom”
  Als Montreal eigenaar is het altijd leuk om positieve artikels te lezen.
  Fijn te lezen dat er nog mensen met een goeie smaal zijn :mrgreen: 😉

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Columns , Lifestyle , Overige

Volg ons

Advertenties